PRIJELAZNI ROK

Ervin Zukanović za “Avaz”: Osjetio sam da još nije pravi trenutak za povratak na Grabavicu

Želja mi je da se oprostim pred punom Grbavicom, rekao je naš nekadašnji reprezentativac

Zukanović (desno): Asteras je izuzetno kvalitetan klub. Asteras Tripolis

Piše: G. Šumar

18.8.2022

Naš nekadašnji reprezentativac Ervin Zukanović (35), koji se ovoga ljeta povezivao sa Željezničarom i Sarajevom, jučer je potpisao jednogodišnji ugovor s grčkim superligašom Asterasom iz Tripolisa.


Uradi to

- Nikad ne odustajte od nečega bez čega ne može proći dan da ne razmišljaš o tome. Uradimo to, rekao je Zukanović za “Dnevni avaz” i dodao:

- Asteras je izuzetno kvalitetan klub, zaista sam se iznenadio organizacijom u klubu. Svi profesionalno rade svoj dio posla, što sam i provjerio prije potpisa ugovora kod drugih ljudi. Igraju u vrhu, među prvih sedam klubova... Inače, u ekipi je mnogo Španaca, Argentinaca... Uglavno, svi prvi utisci su pozitivni.

U razgovoru sa Zukanovićem neizbježna tema je FK Željezničar.

- Hvala Upravi Želje što me je htjela angažovati. Iskreno, i ja sam želio da se vratim i pomognem klubu na terenu i van njega. To mi je bila velika želja i zbog toga se zahvaljujem Edisu Kovačeviću (predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar – op. a.), sa kojim sam razgovarao. Nadam se da ćemo naći zajednički jezik dogodine, jer mi je ipak želja da završim karijeru u Željezničaru. Naravno, u svojoj kući, ali osjetio sam da još nije pravi trenutak za to. Ne bih volio iznositi detalje. A najmanji problem su bile finansije jer znam u kakvoj je situaciji Željo, istakao je stameni stoper.


Bez ponude s Koševa

Na pitanje jeste li na stolu imali ponudu FK Sarajevo, Zukanović je odgovorio:

- Nisam razgovarao ni s kim iz FK Sarajevo. Želja mi je da se oprostim pred punom Grbavicom

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.