TRENER ZRINJSKOG

Jakirović: Dobro smo analizirali ekipu Slovana, zasluženo smo pobijedili

"Plemići" u prvom okršaju slavili pobjedu od 1:0

Jakirović: Izdominirali smo večeras. HŠK Zrinjski

E. Ć.

18.8.2022

Fudbaleri Zrinjskog pobijedili su ekipu Slovana iz Bratislave u okviru 1. meča plej-ofa kvalifikacija za Konferencijsku ligu rezultatom 1:0. 

Iako su "Plemići" napadali tokom čitavog susreta, na gol su čekali sve do 89. minute, kada je glavom pogodio Nemanja Bilbija. Zrinjski je tako došao nadomak historijske šanse da bude prvi bh. klub u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. 


Uprkos tome, trener Zrinjskog Sergej Jakirović poziva na oprez, jer je ovo bila prva od dvije meč-lopte.

- Čestitam svim momcima koji su danas odigrali. Mislim da smo odigrali odličnu utakmicu, da smo dominirali u svim segmentima igre, da nam je u prvom poluvremenu falio gol, ja bih čak rekao i dva. Imali smo nekoliko otvorenih udaraca sa 16 metara, zatim šansa Kamenara.

Nastavili smo u drugom poluvremenu isto. Mislili smo da će nas staviti više pritisak, ali smo izdominirali. Ovaj gol je nagrada za pristup kroz cijelu utakmicu - rekao je Jakirović, te dodao da je tražio još odlučniji nastup u drugom poluvremenu nego je to bio slučaj u prvom.

Zrinjski je nastavio napadati i na kraju zasluženo pobijedio. Jakirović je otkrio kako su on i kolege dobro izanalizirali večerašnjeg protivnika.

- Dobro smo ih analizirali, gledali smo moje kolege i ja pet njihovih utakmica, paše im kada igraju protiv boljih protivnika, danas smo ih mi ganjali, pripremili smo se dobro - dodao je Jakirović.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.