FK SARAJEVO

Dudić: Ujedinjeni smo, to je bitno

Van stroja Aničić, Avramovski i Abubakar

Iza bordo tima je težak period: Pobjeda imperativ. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

19.8.2022

Fudbaleri Sarajeva večeras (20 sati) na zeničkom Bilinom polju (20 sati) dočekuju starog rivala iz Tuzle – Slobodu, u okviru 6. kolo m:tel Premijer lige BiH. Klubovi s Koševa i Grbavice ukupno su odigrali 114 zvaničneih utakmica u kojima je bordo tim ostvario 52 pobjede, 30 remija i 32 poraza.


Isto razmišljamo

- Težak period je iza nas, ali radimo sve na fizičkom, taktičkom i mentalnom planu da što prije izađemo iz krize, rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Feđa Dudić i dodao:

- Hvala predsjedniku (Ismir Mirvić – op.a.) na podršci. Tokom sedmice ekipa je dobila podršku i od strane predstavnika „Hordi zla“, što nam je vrlo bitno. To je znak da smo ujedinjeni, isto razmišljamo i da smo na istoj strani.

Bordo tim je u posljednje dvije utakmice zabilježilo dva poraza (Tuzla City 1:5, Igman Konjic 2:0).

- Kroz razgovor s igračima pokušali smo da im damo do znanja da i dalje trebaju da rade ono što su njihove vrline, pojedinačne, te da ne odustaju sada od toga kada ne ide ili da manje to rade.

Sloboda je u zadnje dvije utakmice (Tuzla City 0:0, Borac 2:0) pokazala da prije svega jako dobro stoje defanzivno i protivniku dozvoljavaju malo pravih prilika. Na kraju u dvije utakmice nisu primili gol, a igrali su s ekipama koje pretenduju na vrh tabele. Kolega Jahic radi dobar posao i ja mu želim svu sreću u nastavku, ali nakon naše utakmice, naglasio je Dudić.


Upitan Drobarov

Za predstojeću utakmicu stručni štab Sarajeva neće moći računati na povrijeđene Marina Aničića i Danijela Avramovskog, a Abdul Rašidu Abubakaru (Rashid) još nisu gotovi papiri.

- Upitan je nastup Vlatka Drobarova. Prvi put u kombinaciji bit će mladi Buljubašić, koji se oporavio od povrede i od kojeg u budućnosti možemo puno da očekujemo, na osnovu onoga što pokazuje na treninzima – zaključio je trener Sarajeva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.