POTRESNO SVJEDOČENJE

Tri puta me silovao i ostavio u svojoj vili da krvarim

Rekao mi je da nikome ne kažem i da mogu dolaziti kod njega svaku večer, kao da je seks s njim privilegija, otkrila je 20-godišnjakinja

Mendiju prijeti kazna od pet do 20 godina zatvora, no nije isključena ni doživotna zatvorska kazna. Arhiva

G. Š.

19.8.2022

Nastavljeno je suđenje Benžamenu Mendiju (Benjamin Mendy) za silovanje i zlostavljanje osam žena. Ovoga puta o svom mučnom iskustvu pred sudom je svjedočila 20-godišnjakinja koja tvrdi kako ju je zvijezda Mančester sitija tri puta silovala i ostavila u svojoj vili da krvari.


Negiraju sve tačke optužnice

I Mendi i njegov suopuženik Luis Saha (Louis Saha Matturie), koji je također optužen za silovanja i sekusalno zlostavljanje, negiraju sve tačke optužnice. Nova svjedokinja je rekla kako joj se nogometaš, nakon što je tri puta silovao i ostavio da krvari, pohvalio kako je spavao sa 10.000 žena, prenosi SN.

- Rekao mi je da nikome ne kažem i da mogu dolaziti kod njega svaku večer, kao da je seks s njim privilegija, otkrila je 20-godišnjakinja.

Tužiteljica je rekla kako je djevojka u Mendijevu kuću otišla u oktobru 2020. godine nakon što ga je upoznala u jednom baru. Nakon toga, Mendi je navodno tri puta silovao, a pretrpjela je i seksualni napad koji je trajao 15 minuta, iako mu je govorila da ne želi ništa s njim.

- Osjećala sam se kao da mi je to najduži dan u životu. Tijelo mi je bilo napeto, bila je to samo ta bol, svjedočila je djevojka koja je dodala i kako joj je nogometaš uzeo mobitel i zaključao je u jednu od svojih ‘soba za paniku‘ i zamolio da se skine.


Novi detalji

- Samo želim svoj telefon, ne znam što misliš da se događa. Ne želim se seksati s tobom, rekla je 20-godišnjakinja Mendiju, na što je on kratko odgovorio:

- Vrata su ionako zatvorena...

Svakim danom izlaze novi detalji gnjusnih seksualnih napada i silovanja, a Mendiju prijeti kazna od pet do 20 godina zatvora, no nije isključena ni doživotna zatvorska kazna.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.