PRIJELAZNI ROK

Depaju propao transfer u Juventus, šta to znači za Pjanića?

"Sport" je naveo kako Pjanić nije igrao jer bi Barcelona morala platiti određene bonuse Juventusu za nastupe reprezentativca BiH, te da se on mora strpiti dok se ne realizira transfer Depaja u Juventus

Depaj: Transferom u Juventus donosio minutažu Pjaniću. Twitter

E. Ć.

26.8.2022

Propao je transfer Memfisa Depaja (Memphis Depay) iz Barcelone u Juventus, javio je renomirani sportski novinar i specijalista kada su u pitanju fudbalski transferi Fabricio Romano (Fabrizio).

Malo je nedostajalo da sve bude dogovoreno, ali se klub iz Torina potom okrenuo napadaču i bivšem fudbaleru Napolija Marseja Arkadiušu Miliku (Arkadiusz). "Stara dama" do prijelaznog roka želi realizirati transfer Leandra Paredesa iz PSG-a.

Depaj ima još nekoliko ponuda, a jedna je stigla od njegovog bivšeg kluba Mančester junajteda, međutim, od njegovog transfera u Juventus zavisio je bh. reprezentativac Miralem Pjanić.

Nakon što je Pjanić sa klupe za rezerve ispratio pobjedu Barce protiv Real Sosijedada, katalonski "Sport" je objavio i razlog zbog kojeg Ćavi Ernandez (Xavi Hernandez) nije pružio našem reprezentativcu priliku za igru.


"Sport" je naveo kako Pjanić nije igrao jer bi Barcelona morala platiti određene bonuse Juventusu za nastupe reprezentativca BiH, te da se on mora strpiti dok se ne realizira transfer Depaja u Juventus. Planirano je bilo da Juventus Barceloni "oprosti" bonuse na koje ima pravo kada je Pjanić u pitanju ukoliko stigne Depaj.

Sada kada je propao transfer reprezentativca Nizozemske postavlja se pitanje šta će biti sa Pjanićem. Bh. reprezentativac je zaigrao protiv Mančester sitija (3:3) u humanitarnoj utakmici, kada je u igru ušao u 72. minuti.

Nedavno je objavljeno da je Pjanić na listi želja francuske Nice, ali bh. reprezentativac želi pokazati da ima kvalitet za Barcelonu.

Inače, Katalonski "Sport" je naveo kako Ćavi voli Pjanića zbog načina na koji interpretira igru, zbog pozicioniranja, te brzih rješenja s loptom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.