PREMIER LIGA

Liverpul do vrha napunio mrežu Bornmuta

Raheem Sterling bio je dvostruki strijelac u trijumfu Čelzija nad Lesterom

Roberto Firmino. Agencije

Piše: G. Š.

27.8.2022

Liverpul je u četvrtom kolu engleskog Premijeršipa deklasirao Bornmut. "Redsi" su slavili sa nevjerovatnih 9:0.


Puna mreža

Prvi gol postigao je Diaz u 3. minuti, a samo tri minute kasnije Elliot je pogodio za 2:0. U 28. minuti Alexander-Arnold je postigao gol za 3:0, Firmino u 31. minuti za 4:0, a u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Liverpul je došao i do svog petog gola – ovaj put je pogodio Van Dijk.

Već u 46. minuti svoju mrežu pogodio Mepham za 6:0, u 63. minuti Firmino je postigao svoj drugi gol, a ukupno sedmi za svoju ekipu.

U 80. minuti Carvalho je pogodio za 8:0, dok je konačnih 9:0 postavljeno je u 85. minuti. Nakon kornera, gol je postigao Diaz.

Mančester siti je na krilima het-trika Erlinga Haalanda pobedio Kristal Palas kod kuće sa 4:2, i to poslije 0:2 na poluvremenu. 

Raheem Sterling bio je dvostruki strijelac u trijumfu Čelzija nad Lesterom. Na klupi zbog suspenzije nije bilo Thomas Tuchel, a Plavci su od 28. minuta igrali s desetoricom zbog isključenja Conora Gallaghera. Uprkos tome, vodili su sa 2:0, ali su na kraju jedva sačuvali trijumf.


"Lisice" nisu imale sreće

Jeste da "Lisice" nisu imale sreće, ali sva je prilika da će Brendan Rodgers završiti svoj mandat na klupi Lestera, koji ima samo bod iz četiri utakmice.

Te utakmice bile su u središtu pažnje, ali je Brajton tiho u vrhu tabele – sada je na deset bodova poslije pobjede nad Lidsom 1:0. Jedini pogodak postigao je Pascal Gross u 66. minutu.

U preostalom meču dana Brentford i Everton remizirali su 1:1. Pravo je čudo da domaćin nije pobijedio – mnogo šansi, prečke i stative, a na kraju su golom Janelta u 85. minuzt stigli do boda. Prethodno je za "Karamele" gol postigao Gordon u 24. minutu.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.