"BUDI VITEZ"

Udruženje iz Bužima će platiti dio kazne FK Sarajeva zbog transparenta Izetu Naniću

U obrazloženju odluke navodi se da je klub kažnjen zbog propusta u organizaciji na utakmici 4. kola Premijer lige BiH protiv Posušja koja je odigrana na stadionu "Asim Ferhatović Hase"

"Sporni" transparent". FK SARAJEVO

S. S.

29.8.2022

Fudbalski klub Sarajevo kažnjen je od strane Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine te će susret protiv Leotara odigrati pred praznim tribinama.

U obrazloženju odluke navodi se da je klub kažnjen zbog propusta u organizaciji na utakmici 4. kola Premijer lige BiH protiv Posušja koja je odigrana na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Parola posvećena komandantu

Prema izvještaju delegata propusti se odnose na korištenje pirotehničkih sredstava, gađanje protivničkog igrača i službenih lica prilikom napuštanja terena i istaknutog transparenta na tribinama u 65. minuti utakmice na kojem je pisalo "Dušmanima Bosne nanio je jada". 

Radi se o paroli koja je posvećena legendarnom komandantu Armije Republike BiH Izetu Naniću.

Stigla reakcija

U komentaru na Facebook status FK Sarajeva stigla je i reakcija Udruženja građana "Budi Vitez" iz Bužima, odnosno njenog predsjednika Esada Paloša.

- Udruženje građana Budi Vitez iz herojskog Bužima iskreno se i od srca zahvaljuje FK Sarajevu i Hordama zla što cijene i poštuju najvećeg bosanskog sina Izeta Nanića te želi da snosi dio troškova kazne koji se odnosi na isticanje transparenta sa imenom našeg slavnog generala - poručio je Paloš.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.