NAKON SEDAM GODINA

Amer Gojak i zvanično napustio Dinamo Zagreb

Gojak se nalazi na 6. mjestu Dinamove historijske tabele po broju nastupa u evropskim dvobojim

Gojak: Pridružuje se bh. koloniji u Ferencvarošu. Twitter

E. Ć.

31.8.2022

Bh. reprezentativac Amer Gojak u samom finišu ljetnog prijelaznog roka napustio je redove hrvatskog prvaka Dinamo Zagreba i skrasio se u mađarskom Ferencvarošu.

Dinamo je na društvenim mrežama objavio da je Gojak napustio klub, te mu se zahvalio na sedam provedenih godina koliko je bh. fudbaler proveo na Maksimiru.


Gojak: Prešao u redove mađarskog prvaka. Twitter

- Bogat je opus kojeg Amer Gojak ostavlja u Dinamu. U plavom se domu, s kraćim prekidom, nalazi od početka 2015. godine, a danas je zaključio zagrebačku epizodu. Fudbalsku karijeru Amer nastavlja u Ferencvarosu iz Budimpešte.

Iz Maksimira odlazi s 13 osvojenih trofeja: sedam naslova prvaka, četiri Kupa i dva Superkupa. Dvaput je s plavima igrao u skupini Lige prvaka, dvaput i u Evropa ligi pri čemu je isto tako dvaput prezimio u Evropi. Iz Dinama je izbivao jedino od sredine oktobra 2020. do ljeta 2021. kad je igrao na posudbi u Torinu. Gojak se nalazi na 6. mjestu Dinamove historijske tabele po broju nastupa u evropskim dvobojima.

Odlazi s ukupno 207 odigranih službenih utakmica uz 20 postignutih pogodaka. Pamtit ćemo neke sjajne akcije, poteze i golove.

- Kada sam prije više od sedam godina dolazio u Dinamo, znao sam da dolazim u veliki klub, ali nisam znao što me čeka i što će mi sve moje igranje u Dinamu donijeti. Danas kad je došao trenutak za nove izazove u karijeri mogu reći da sam ponosan na svaki dan proveden u klubu i da ću zauvijek u sebi nositi kao trajno sjećanje svaki gol, svaku pobjedu, svako veselje sa svojim suigračima i navijačima koje sam prošao u preko 200 utakmica u dresu Dinama. U

 Zagrebu sam se osjećao kao kod kuće, to je moj drugi dom. Na svakom treningu i utakmici u cijelom tom periodu sam uvijek davao sve od sebe i vjerujem da navijači Dinama to znaju. Emocije su mi danas podijeljene, ali to je nogomet i život, novi su izazovi ispred mene i veselim se tome. Ipak, vjerujem da moj odlazak iz Zagreba nije zbogom nego samo doviđenja.

Hvala svima još jednom na prelijepih sedam godina, a Dinamu, momčadi i cijelom klubu želim puno uspjeha u budućnosti jer je Dinamo moj klub - rekao je Amer Gojak prilikom prelaska u novi klub.

Amere, od srca hvala na silnom trudu, žaru, uspjesima, trofejima i nezaboravnim trenucima. Želimo ti puno sreće u nastavku karijere! - napisali su iz Dinama.

Inače, Gojak će se pridružiti bh. koloniji u Ferencvarošu koju čine Muhamed Bešić, Eldar Čivić, Adnan Kovačević i Stjepan Lončar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.