LUDNICA U FINIŠU UTAKMICE

Liverpul pobijedio golom u 98. minuti, pogledajte kako je Klop slavio s navijačima nakon meča

Četvrti sudija je pokazao da će se igrati pet minuta u sudijskoj nadoknadi, ali je ta nadoknada potrajala skoro duplo više

Klopp: Pobjedu proslavio s popularnim "Kopom". Screenshot

E. Ć.

31.8.2022

Liverpul je u dramatičnoj završnici duboko u sudijskoj nadoknadi uspio doći do preokreta i pobjede nad Njukastlom (2:1) na svom Enfildu.

"Redsi" su bili favoriti u utakmici 5. kola Premijer lige, ali su "Svrake" odigrale jako dobru utakmicu. Njukastl je poveo u 38. minuti kada je Alisona (Alisson) matirao novopridošli Aleksander Isak (Alexander).

Sjajni reprezentativac Švedske je postigao i još jedan gol, ali je on poništen nakon signalizacije VAR-a. Liverpul je do poravnanja došao u 61. minuti kada je pogodio Roberto Firmino nakon asistencije Mohameda Salaha. 

I onda luda završnica. Četvrti sudija je pokazao da će se igrati pet minuta u sudijskoj nadoknadi, ali je ta nadoknada potrajala skoro duplo više. U 98. minuti Fabio Karvaljo (Carvalho) pogađa za erupciju oduševljenja na Enfildu. 

Liverpul je pobijedio, a trener "Redsa" Jirgen Klop (Jurgen Klopp) je nakon meča otišao proslaviti nova tri boda sa najvatrenijim navijačima.

Pogledajte kako je to izgledalo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.