PREMIJERŠIP

Everton odolio Liverpulu, derbi Mersesajda završen bez pobjednika

Utakmica na Gudison Parku nije ponudila golove

Sa utakmice na Gudison Parku. Twitter

E. Ć.

3.9.2022

Everton i Liverpul su podijelili bodove u utakmici 6. kola engleske Premijer lige. Derbi Mersesajda je okončan bez golova, iako se tresla mreža "Redsa", ali je pogodak Konora Kodija (Conor Coady) poništen zbog ofsajda.

Na prava uzbuđenja u prvom dijelu čekalo se sve do 43. minute, a onda u kratkom roku dvije odlične prilike za Liverpul. Prvo je Darvin Nunjez (Darwin Nunez) pogodio prečku, a onda je Luis Diaz u narednom napadu sjajno šutirao, ali lopta je pogodila stativu. 

"Redsi" su i u nastavku bili bolji rival. Prvu pravu šansu u drugom poluvremenu imao je Konstantinos Cimikas (Tsimikas), koji je u 50. minuti šutirao iznad gola. Potom je Kodi pogodio, što je izazvalo erupciju oduševljenja navijača Evertona, ali su slavlje pokvarili sudija Entoni Tejlor (Anthony Taylor) i VAR.

Liverpul je i u finišu imao priliku, ali Roberto Firmino nije pogodio. I onda u šestoj minuti nadoknade Mohamed Salah promašuje kolosalnu šansu. Na kraju samo 0:0.


Tablice omogućuje {linkToSofascore}

Poštovani čitaoci, ovo je nova Facebook stranica portala Avaza. Za pobjedu istine nad lažima, kliknite na ovaj link i zapratite stranicu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.