PREMIJER LIGA BIH

Zrinjski je na svom terenu nadigrao Sarajevo 4:1

Zrinjski je veći dio utakmice visokim presingom razbijao sve pokušaje Sarajeva

Sa večerašnje utakmice. Facebook

Piše: G. Š.

4.9.2022

Derbiju 9. kola nogometne Premijer lige BiH Zrinjski je na svom terenu nadigrao Sarajevo 4:1.

Zrinjski je veći dio utakmice visokim presingom razbijao sve pokušaje Sarajeva i osim vodećeg gola, koga je u 17. minuti nakon kontranapada postigao Dal Varešanović, gosti nisi stvorili ozbiljniju priliku pred golom domaćih.


Bilbija sada ima 127 golova

Zrinjski je do preokreta došao u razdoblju od 23. do 40. minute. Prvo je Nemanja Bilbija izjednačio iz jedanaesterca, u 32. Igor Savić doveo je svoju momčad u vodstvo, a u 40. minuti za 3:1 pogodio je Mario Ćuže.

Bilbija je svojim drugim golom u 68. minuti postavio konačan rezultat 4:1. Napadaču Zrinjskog večerašnja će utakmica ostati u posebnom sjećanju, jer je s dva postignuta gola preskočio Wagnera Santosa Laga na ljestvici najboljih strijelaca domaće lige.

Na svom kontu Bilbija sada ima 127 golova.


Vrh ljestvice

Poraz Sarajeva iskoristio je Široki Brijeg, koji je u drugom večerašnjem derbiju na domaćem terenu pobijedio Borac 2:0 (Branimir Barišić 32'm, Bože Vukoja 38'-jedanaesterac).

Momčad s Pecare ponovno je na vrhu ljestvice s 15 bodova, Sarajevo je drugo s 14 i utakmicom više u odnosu na Široki Brijeg, dok Tuzla City na trećem mjestu ima 13 bodova i dvije utakmice manje u odnosu na Široki Brijeg.

Zrinjski je deseti na ljestvici sa 6 bodova s tim da aktualni prvaci moraju odigrati još pet zaostalih susreta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.