LIGA PRVAKA

Dinamo Zagreb na Maksimiru srušio veliki Čelzi

Jedini gol viđen je u 13. minuti kada je Mislav Oršić sjajno istrčao kontranapad, a onda poslao loptu u mrežu gostiju iz Londona za erupciju oduševljenja

Oršić: Sjajno istrčao kontranapad i pogodio. Igor Soban / Pixsell

E. Ć.

6.9.2022

Fudbaleri Dinamo Zagreba napravili su senzaciju i u 1. kolu nove sezone Lige prvaka pobijedili Čelzi sa 1:0. 

Jedini gol viđen je u 13. minuti kada je Mislav Oršić sjajno istrčao kontranapad, a onda poslao loptu u mrežu gostiju iz Londona za erupciju oduševljenja na prepunom Maksimiru.

Čelzi je dobro otvorio utakmicu i od starta pokazao inicijativu, ali je onda bljesnula kontra i "Modri" su stigli do vodstva. Gosti iz Londona su u nastavku pokušavali doći do poravnanja, ali je tim Ante Čačića odolijevao. 

Pjer Emerik Obamejang (Pierre Emerick Aubameyang) je u 50. minuti postigao gol, ali je on poništen zbog ofsajda i Gabonac je ostao bez prvijenca u dresu Čelzija.

Čak je Dinamo mogao i do drugog gola. U 56. minuti Stefan Ristovski je šutirao, a Čelzi je spasio okvir Kepinog gola. Do kraja utakmice redali su se jalovi napadi Čelzija, koji nije uspio pronaći put do mreže i Dinamo je došao do velike pobjede.

U istom terminu odigran je susret Borusije Dortmund i Kopenhagena, a "Milioneri" su slavili sa uvjerljivih 3:0. Za tim Edina Terzića pogađali su Marko Rojs (Marco Reus), Rafael Gerero (Guerreiro) i Džuda Belingema (Jude Bellingham).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.