LIGA PRVAKA

Navijači Seltika ovacijama ispratili Luku Modrića: I u 36. godini pravi razliku

Luka Modrić je prvi put u Ligi prvaka zaigrao u julu 2006. godine u plej-ofu s Dinamom, prije 16 godina, tačnije prije 5.887 dana, istakao je Romano

Modrić je prevario dvojicu suparničkih igrača i potom, u svom stilu, vanjskim dijelom kopačke, s četiri-pet metara, pogodio mrežu Seltika. Agencije

G. Š.

7.9.2022

Seltik je pred svojim navijačima dugo držao svoju mrežu "zaključanom" protiv aktualnog pobjednika Lige prvaka, madridskog Reala, a onda se otvorilo u drugom poluvremenu. Pogotke za Kraljevski klub zabijali su Vinicius Žunior (Junior), Azar (Hazard) i Luka Modrić. 

Maestro Luka

Hrvatski je reprezentativac prevario je dvojicu suparničkih igrača i potom, u svom stilu, vanjskim dijelom kopačke, s četiri-pet metara, pogodio mrežu Seltika.

Osim što je već standarno dobio ovacije gostujućih navijača, Modrić je ponovno oduševio sve ljubitelje fudbala svojom igrom. Desetak minuta prije kraja utakmice, kada je napuštao teren 60 hiljada gledalaca na "Celtic Parku" u Glazgovu je ustalo i pozdravilo hrvatskog maestra.

- Luka Modrić je prvi put u Ligi prvaka zaigrao u julu 2006. godine u plej-ofu s Dinamom, prije 16 godina, tačnije prije 5.887 dana. Nakon pet osvojenih Liga prvaka, on još pravi razliku. Maestro, komentirao je poznati italijanski novinar Fabricio Romano (Fabrizio).

U petak slavi svoj 37. rođendan

Poseban komentar veznjaku Reala uputila je i popularna španska "Marca".

- Ta slavna vanjska mora postati dio Svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a, Hrvat je opet izvukao u Ligi prvaka. U petak slavi svoj 37. rođendan i još ne pokazuje nikakve znakove slabosti. Gromoglasni pljesak koji je Hrvat dobio na slavnom "Celtic Parku" je dostojna nagrada za odličnu igru i veliku karijeru.

Modrić u Madridu postavlja neke nove standarde, kako po pitanju igre, tako i po pitanju godina koje nosi na leđima. Luka je tako s 36 godina i 362 dana postao najstariji strijelac za Real Madrid u Ligi prvaka od 1965. godine. Te 1965., legendarni napadač Puškaš (Ferenc Puskas) zabio je za Real Madrid u utakmici Kupa šampiona protiv Fejenoorda u dobi od 38 godina i 173 dana. Modrić je drugi, "kasni" za velikim Mađarom godinu i pol. Kako igra, nije nemoguće da će i njega skinuti s vrha.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.