AVAZ SAZNAJE

Miralem Pjanić jutros uspješno prošao ljekarske preglede: Uskoro potpis

Kako smo najavili prošle sedmice, naš reprezentativni veznjak je sinoć privatnim letom iz Barcelone otputovao u Dubai, gdje je obavio završne pregovore sa čelnicima Šardža

Miralem Pjanić. Avaz

Piše: G. Š.

7.9.2022

Naš as Miralem Pjanić jutros je uspješno prošao ljekarske preglede i uskoro će potpisati ugovor sa emiratskom Šardžom, potvrđeno je za "Avaz".  


Obavio završne pregovore

Kako smo najavili prošle sedmice, naš reprezentativni veznjak je sinoć privatnim letom iz Barcelone otputovao u Dubai, gdje je obavio završne pregovore sa čelnicima Šardža.

Navodno, naš reprezentativni veznjak će dobiti trogodišnji ugovor, koji je težak tri miliona eura po sezoni.

Pjanićeva trenutna tržišna vrijednost, prema njemačkom Transfermarktu, iznosi 9,5 miliona eura, a maksimalnu vrijednost imala je 2018. i 2019. godine - 70 miliona eura.

Naš reprezentativac je u dosadašnjoj karijeri igrao za Mec, Lion, Romu, Juventus, Barcelonu, Bešiktaš, a za sinoć je imao rezervisan privatni let za UAE.

- Miralem Pjanić bi nam pomogao, ali on želi veću minutažu i odlučio je otići - rekao je trener Barcelone Ćavi (Xavi) na jučerašnjoj konferenciji za medije.

Reprezentativac BiH jedan je od rijetkih igrača Barce koji nije dobio šansu na startu nove sezone.


Šest puta prvak UAE

Šarjah je šest puta bio prvak Ujedinjenih Arapskih Emirata, a osam puta je osvajao nacionalni Superkup.

Trenutna tržišna vrijednost igračkog kadra Šarjaha je 29,2 miliona eura, a trener od oktobra 2021. godine je rumunski stručnjak Kosmin Olaroko (Cosmin Olaroui - 53).

Najpoznatiji igrač u rosteru je iskusni španski golgeter Pako Alkaser (Paco Alcacer), koji je ove godine preselio u UAE, nakon isteka ugovora s Viljarealom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.