EKSKLUZIVNO

Miralem Pjanić iz Šardže za „Avaz“: Bitno mi je da imam važnu ulogu u ekipi

Naravno, očekivao sam neku drugu situaciju što se tiče Barcelone, ali tako je, kako je, rekao je naš as

Piše: G. Šumar

8.9.2022

Miralem Pjanić nakon potpisa ugovora sa Šardžom. AVAZ

Naš fudbalski as Miralem Pjanić (32) jučer je potpisao trogodišnji ugovor sa emiratskom Šardžom.

- Jako mi je drago što sam došao u ovaj novi klub, rekao je naš reprezentativni veznjak Miralem Pjanić za „Avaz“ i dodao:

Sretan sam zbog toga

- Naravno, očekivao sam neku drugu situaciju što se tiče Barcelone, ali tako je, kako je. Meni je bitno da imam neku važnu ulogu u ekipi. To je bio jedini razlog zbog kojeg sam se odlučio na ovaj korak. Sretan sam zbog toga.

Ističe, također, da je jako sretan što karijeru nastavlja u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

- Naravno, planiram i dalje da pobjeđujem, da imam uspjeha na terenu. Otprilike, to je to što se tiče mog novog kluba.

Neizbježna tema u razgovoru sa Pjanićem je naš državni tim, koji 23. septembra na zeničkom Bilinom polju protiv Crne Gore igra odlučujuću utakmicu Lige nacija – grupa B. Tri dana kasnije „Zmajevi“ ostuju u Bukureštu... 

- Svi znamo da nas očekuje važna utakmica... Nadam se da ćemo već protiv Crnogoraca riješiti pitanje pobjednika u našoj grupi, rekao je Pjanić.

Naša reprezentacije, podsjetimo, nakon četiri odigrana meča Lige nacija nalaze na prvoj poziciji s osam bodova. Crna Gora je druga sa sedam, Finska treća s četiri, a Rumunija posljednja s tri boda.


I dalje sam dio reprezentacije

Na konstataciju da je prilikom objavljivanja spiska za septembarske utakmice selektor naše reprezentacije Ivajlo Petev (Ivaylo) podržao Pjanićevu odluku da karijeru nastavi u Šardži, naš as je dodao:

- Naravno, zahvalio bih se Petevu. Ja sam i dalje dio reprezentacije koliko god me ona bude trebala - koliko god budu mislili da mogu pomoći, naravno, da sam tu. Znam dobro koliko mi znači naša reprezentacija i sretan sam zbog toga. Vidimo se uskoro – zaključio je Pjanić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.