DANI ŽALOSTI

Engleski premijerligaši donijeli odluku hoće li igrati kolo predstojećeg vikenda

Da bi odali počast izvanrednom životu kraljice Elizabete i doprinosu koji je dala naciji, klubovi su odlučili da odlože mečeve zakazane za ovaj vikend, saopštila je Premier liga

Svi mečevi engleskih fudbalskih liga će biti odloženi u znak poštovanja nacionalnog sporta prema Njenom veličanstvu. Agencije

G. Š.

9.9.2022

Ostrvo je stalo, a stao je i sport na njemu. Smrt kraljice Elizabete II je paralisala Englesku u narednih nekoliko dana. Čak ni fudbalska Premier liga nije bila izuzetak. Poslije vijesti koja je uzdrmala Veliku Britaniju, odmah su prekinuta ili odložena takmičenja u ragbiju, kriketu, biciklizmu, atletici, konjičkom sportu, kao i u nižim fudbalskim ligama.


Klubovi učestvuju u nacionalnoj žalosti

Čekala se konačna odluka o Premier ligi za koju je ipak postojala nada da će biti nastavljena po planu i rasporedu, ali i oni su riješili da stanu i učestvuju u nacionalnoj žalosti.

Rukovodstvo Premier lige i Ministarstvo sporta su ostavila na izbor klubovima da li će da igraju ovog vikenda ili ne. Nisu ih obavezivali ili im naređivali šta da rade, ali je odgovor u neku ruku bio očekivan. Nije im trebalo mnogo vremena da presijeku. Odlučili su da se fudbal na Ostrvu ipak ne igra ovog vikenda.

Premijerligaši su poslije jutrošnjeg sastanka izdali sljedeće saopštenje:


Svi mečevi engleskih fudbalskih liga će biti odloženi

- Da bi odali počast izvanrednom životu kraljice Elizabete i doprinosu koji je dala naciji, klubovi su odlučili da odlože mečeve zakazane za ovaj vikend. Kao naš najdugovječniji vladar bila je inspiracija i nakon predanog života ostavila nevjerovatno nasljeđe. Svi mečevi engleskih fudbalskih liga će biti odloženi u znak poštovanja nacionalnog sporta prema Njenom veličanstvu. Zajedno se priključujemo u žalosti i bolu, saopštili su klubovi.

Tako će vikend na Ostrvu proći bez sporta što se do sada rijetko dešavalo kroz historiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.