NAKON ODLUKE NSBIH

Ukrajinci šalju poruke Džeki, obratili se i navijačima BiH

Zaista smo svjesni vaše situacije nakon što je Nogometni savez BiH donio sramotnu odluku da odigra "prijateljsku utakmicu" protiv Rusije, naveli su

Ševčenko: Idol našeg kapitena. Twitter

E. Ć.

9.9.2022

Nakon što je reprezentativac Ukrajine i zvijezda italijanske Serije A Ruslan Malinovski (Malinovskyi) reagirao je na objavu Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koji je potvrdio prijateljski meč sa Rusijom, na društvenim mrežama brojni Ukrajinci su poslali poruku kapitenu naše reprezentacije Edinu Džeki.



Ukrajinski portal Tribuna pozvao je Džeku da se oglasi. Naš kapiten je u više navrata isticao da mu je uzor bio legendarni Ukrajinac Andrij Ševčenko (Andriy Shevchenko).

- Edine, da li ćeš zaista igrati protiv državnog tima zemlje koja je izvršila agresiju na domovinu tvog idola i ubija njene građane - pitao je portal Tribuna kapitena "Zmajeva".


Portal Tribuna poslala poruku Džeki. Instagram

Ukrajinci su imali i poruku za navijače reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Hvala vam što podržavate Ukrajinu. Zaista smo svjesni vaše situacije nakon što je Nogometni savez BiH donio sramotnu odluku da odigra "prijateljsku utakmicu" protiv Rusije.

Tražimo od vas da nastavite pritiskati vaš Savez. Pišite svojim reprezentativcima da odbiju igrati protiv Rusije. Idemo otkazati ovo sramotni sparing zajedno. Poštovanje - poručili su Ukrajinci našim navijačima.

Poruka navijačima BiH. Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.