KAPITEN REPREZENTACIJE

Edin Džeko otkrio šta misli o prijateljskom duelu sa Rusima

On je na Instagramu lajkovao poruku sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić koja je pozvala Nogometni savez BiH da odmah promijeni odluku

Džeko: Čekala se njegova reakcija. NFSBIH

E. Ć.

9.9.2022

Nakon što je Nogometni savez Bosne i Hercegovine prihvatio ponudu za prijateljsku utakmicu protiv selekcije Rusije u vrijeme kada je UEFA suspendovala ovu zemlju iz svih takmičenja, uslijedile su brojne reakcije.

Svi su iščekivali reakciju kapitena i lidera fudbalske reprezentacije Edina Džeku. Iako se kapiten, barem za sada, nije direktno oglasio po ovom pitanju, poslao je indirektnu poruku šta misli o utakmici sa Rusijom dok ta zemlja vrši agresiju na susjednu Ukrajinu.

Džeko je na Instagramu lajkovao poruku sarajevske gradonačelnice Benjamine Karić koja je pozvala Nogometni savez BiH da odmah promijeni odluku, kao i to da će u protivnom Grad obustaviti, do sada, uspješnu saradnju.

Time je očigledno pokazao da podržava izjavu gradonačelnice, kao i to da se slaže kako Nogometni savez BiH mora promijeniti odluku i otkazati susret u St. Peterzburgu.





Džeko lajkovao poruku gradonačelnice Karić. Screenshot

Inače, navijači BiH pozivaju fudbalere da bojkotuju tu utakmicu, a poruke su stizale i iz Ukrajine. Prvi bh. reprezentativac koji se oglasio bio je Miralem Pjanić koji je odlučio da neće putovati u St. Peterzburg.

- Čuo sam za odluku Saveza. Čelnici Saveza znaju moj stav. Zvali su, pitali su me šta mislim o utakmici. Rekao sam šta mislim, a onda sam se iznenadio drugačijom odlukom. Nije dobra odluka! - poručio je, između ostalog, Pjanić.


Njega je podržao bivši reprezentativac i saigrač Ervin Zukanović.

Svaki igrač, reprezentativac treba postupiti kao on. To je sramotan potez predsjednika Saveza, očigledno da je pobrkao u kojoj zemlji živi i pod kojom zastavom naša država igra. Ko se odazove za tu utakmicu taj više nije poželjan da kroči u našu zemlju.

Nadam se da će kapiten povesti ekipu i izjaviti da se niko neće odazvati za utakmicu u Rusiji. Jedino je to ispravan način, pa dokle više bezobrazluk - rekao je Zukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.