ERADIVIZIJA

Ajaks dočekuje neporaženi Herenven: Van Vonderen najveća prijetnja

Kormilar gostiju Kes van Vonderen predvodio je Go Ahed Iglse prošle godine kada je uspio da iznenadi velikana iz Amsterdama

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.23. Mozzartsport

Piše: G. Š.

10.9.2022

Fudbalere i navijače Ajaks je na početku sezone sigurno boljelo što je izgubljena bitka za domaći Superkup od jednog od najvećih rivala - PSV-a. Međutim, onda je klub iz Amsterdama uhvatio pravi ritam, onaj koji je diktirao doskorašnji strateg Erik ten Hag. 

Pobjedonosni pohod

Njegov nasljednik Alfred Šrojder, također skuplja pobjede jednu za drugom, ali sada mora da bude oprezan. Herenven bi mogao da bude "koska" jer tim iz Frizije ove sezone djeluje prilično ozbiljno.

Kormilar gostiju Kes van Vonderen predvodio je Go Ahed Iglse prošle godine kada je uspio da iznenadi velikana iz Amsterdama. Klub iz Deventera je u novembru prošle sezone izborio senzacionalan remi u najvećem gradu Nizozemske, a u februaru je čak uspio da pobijedi "Kopljanike" pred svojim navijačima.

Pored toga, "Srca" su ove godine već pokazala da znaju namučiti i druge vrhunske timove. Tako su, naprimer, u drugom kolu uspjela da ostanu neporažena u Roterdamu sa Fejenordom. Stoga je pitanje da li Van Vonderen neće kojim slučajem svoju magiju da proširi i na trenutno mjerenje snaga, iako Amsterdamersi u ligi imaju stopostotnu uspješnost. U Ligi šampiona, inače, Ajaks prije nekoliko dana nije imao većih problema protiv Rendžersa (4:0).

Herenven je bez pobjede nad Ajaksoma u 28 posljednjih duele

Jasno je da će selekcija iz Frizije imati ulogu autsajdera. Herenven je bez slavlja nad Ajaksoma na 28 posljednjih sukoba, odnosno od januara 2009. kada je Danijel Pranjić donio trijumf ekipi iz Frizije.

- Zapravo, ja nisam siguran da imam lijek za Ajaks. Možete da postignete dobar rezultat protiv njega samo ako imate dobar dan, a protivnik loš, poručio je Van Vonderen.

Herenven do sada nije izgubio na ligaškoj sceni, tako da zasluženo zauzima mjesto u gornjem domu. Pokušat će gosti da iskoriste to što je i domaći tim počeo sa aktivnostima u Evropi, pa će vjerovatno malo da rotira sa postavom. Jedino je izvjesno da Dušan Tadić neće odmarati jer kapiten "Kopljanika" i reprezentacije Srbije nema običaj da pravi pauzu.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.23. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.