BUNDESLIGA

Marko Roze servirao osvetu doskorašnjem klubu: Bajern prosuo tri boda u nadoknadi

U projektovnom derbiju 5. bundesligaškog kola domaćin je na "Red Bull" areni uzeo mjeru Milionerima (3:0) i pokazao im da bi u zimskom prijelaznom roku opet morali da izađu na tržište i angažuju defanzivce

Soboslaj. Agencije

G. Š.

10.9.2022

Sve na ovom svijetu može da se promijeni osim odbrane Borusije iz Dortmunda. I dalje podsjeća na kuću straćaru. To što je prije ove subote vezala tri meča bez primljenog gola bila je više optička varka, jer je igrala protiv skromnih rivala. No, kada je naletjela na ofanzivno potentni Lajpcig još jednom se raspala.

Poraz Milionera

U projektovnom derbiju 5. bundesligaškog kola domaćin je na "Red Bull" areni uzeo mjeru Milionerima (3:0) i pokazao im da bi u zimskom prijelaznom roku opet morali da izađu na tržište i angažuju defanzivce.

Tri gola je primio sastav Edina Terzića nedavno u završnici harikiri susreta sa Verderom, da bi na gostovanju Lajpcigu poklekao već u šestoj minuti. Korner je izveo Dominik Soboslaj, lopta je došla na glavu Vilija Orbana, a kapiten domaće ekipe, pošto se prethodno otrgao iz zagrljaja Nika Šloterbeka, matirao Aleksandera Mejera. Bio je to uvod u potpuni raspad sistema Borusije koja je dozvolila suviše prostora Lajpcigovim ofanzivcima. Zlatnu priliku propustio je povratnik Timo Verner, no to kao da nije bilo dovoljno upozorenje Borusiji, pošto Niklas Zile nije izašao u blok Dominiku Soboslaju (mada je pitanje da li bi nešto promijenio i da jeste), a projektil sa 25 metara završio u rašljama,

Bio je to Dortmundov put bez povratka, a opet je došla do izražaja psihička nestabilnost ovog tima. Ako prvi primi gol teško se vraća u igru. Kamoli, dva. Koliko je loše igrao Terzićev tim pokazuje činjenica da za 90 i kusur minuta nijednom nije zaprijetio Gulačiju, pa je tako Marko Roze servirao osvetu doskorašnjem klubu, završenu pogokom Hajdare na već drugu asistenciju Vernera po dolasku iz Čelzija. 

Roze je sezonu proveo na Vestfalenu i nije opravdao očekivanja, a onda se vratio u rodni grad Lajpcig i zagorčao život doskoršanjim poslodavcima. Čak djeluje da bi mogao da unaprijedi Dominika Soboslaja, trenirao ga je u Slacburgu, što ga je u preporučilo Nijemcima, da bi današnja partija mađarskog reprezentativca (asistencija, gola, namještene šanse) trebalo da označi njegov veliki let.

Remi Bajerna

Ako Lajpcigovi navijače slave Soboslaja, Bajernovi su dizali ruke u znak radosti zbog dječurlije. Ne i zbog pobjede. Bili su joj blizu protiv Štutgarta, međutim, tim Julijana Nagelsmana je pokazao da se baš i ne snalazi sa Švabama, koje nije dobio ni pred kraj prethodnog prvenstva. I opet je, kao u maju, bilo 2:2.

Sve do pred kraj djelovalo je da će tri boda pripasti velikanu iz Minhena, da bi onda Matijs de Liht skrivio jedanaesterac – koliko puta je to radio u Juventusu!? – i omogućio Šejru Girasiju sa izraste u junaka meča projektovanog da ga pamte talenti.

Prethodno je Matis Tel postao najmlađi strijelac za Bavarce na bundesligaškim utakmicama. Novajlija iz Rena je postigao prvenac u borbi za bodove (prethodno zatresao mrežu Viktorije u kupu) i sa 17 godina i 136 dana ispisao historiju. Na izjednačenje Krisa Fuhrika odgovorio je Džamal Musijala i djelovalo je da je trenutak inspiracije 19-godišnjeg ofanzivca dovoljan za tri boda, međutim, De Liht je omogućio Štutgartu da kreira iznenađenje.

Rezultati

Petak

Verder - Augzburg0:1 (0:0 - strijelac Demirović 63. minuta)

Subota

Bajern – Štutgart 2:2 (Tel 36., Musijala 60. – Fuhrih 57., Girasi 90.)

Ajntraht – Volfzburg 0:1 (Lakroa 60.)

Herta – Leverkuzen 2:2 (Serdar 56., Ričer 74. – Demirbaj 49., Šik 80.)

Hofenhajm – Majnc 4:1 (Kramarić 53., Promel 69., Dabur 80., Kaderžabek 90+1. – Kor 83.)

Lajpcig – Borusija Dortmund 3:0 (Orban 6., Soboslaj 45. i Hajdara 84.)

18.30 sati Šalke - Bohum 

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.