LIGA 1

Pogledajte i ocijenite da li je Mbape namjerno spriječio gol Mesija

Teoretičari zavjere tvrde da je mladi Francuz još jednom spriječio pogodak Argentinca

Mesi, Nejmar i Mbape. Arhiva

G. Š.

11.9.2022

PSG je teškom mukom pobijedu Brest (1:0)- Željeli su Parižani očigledno da uz što manje utrošene energije dođu do tri boda... Na kraju je odlučio gol Brazilca Nejmara (Neymar), na asistenciju Lionela Mesija (Messi) u 30. minutu. Ipak, u drugom poluvremenu "kestenje iz vatre" morao je da vadi Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma), koji je odbranio penal Islamu Slimaniju, pa je sprečio veliko iznenađenje na Parku prinčeva. 

Iako su to bili ključni detalji utakmice, širom planete ponovo se priča o odnosu Mesija i Kilijana Mbapea (Kylian Mbappe). Teoretičari zavjere tvrde da je mladi Francuz još jednom spriječio pogodak Argentinca. Naime, u 20. minutu Mesi je primirio loptu u protivničkom šesnaestercu i šutirao, a ona je na putu do gola pogodila upravo Mbapea i završila je u gol-autu. Sasvim dovoljno da ponovo počne da se priča o “bahatosti” Francuza.

Ipak, ako se bolje pogleda ova situacija, jasno je da Mbape i nije imao vremena da se skloni. Ali, navijači još pamte njegovu svađu sa Nejmarom oko izvođenja jedanaesterca, tjeranje sportskog direktora Leonarda, uticaj na izbor novog trenera… 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.