LA LIGA

Navijaču Kadiza spašen život: Heroji golman i doktor domaćina koji je trčao sa slomljenom nogom

Doktor je otrčao na tribinu, iako mu je bila slomljena noga

Ledezma je otrčao po prenosni defibrilator i donio ga do ljekara, koji su krenuli sa oživljavanjem navijača. Screenshot

G. Š.

11.9.2022

Prvenstveni meč španske La lige između Kadiza i Barselone (0:4) i danas je u žižu svjetske javnosti. Ne zbog rezultata, s obzirom na to da su Katalonci opravdali ulogu favorita na obali Atlantika, nego dešavanja na tribinama. Naime, jedan od navijača domaćeg tima je tokom utakmice doživio srčani udar. 

Prekinut meč

Glavni sudija utakmice je u 81. minuti je čuo zvižduke i dozivanja s tribina, ali u prvi mah nije shvatio šta se dešava. Ipak, kad je čuo jednog od navijača, hitno je prekinuo meč, da bi se navijaču ukazala pomoć.

Članovi oba ljekarska tima odmah su otrčali na tribinu kako bi pomogli nesretnom navijaču, koji je izgubio svijest. Kasnije je naravno došla i hitna pomoć, pa su svi zajedno “oživljavali” navijača i srećom su u tome uspjeli. Sve je trajalo više od pola sata, a kada se stanje navijača koliko-toliko stabilizovano, konačno je mogao da bude prevezen u bolnicu.

Jedan od heroja bio je i golman domaćih Ledezma (Jeremias Ledesma), koji je otrčao po prijenosni defibrilator i donio ga do ljekara, koji su krenuli sa oživljavanjem navijača.

Noga u gipsu

 Takođe, među herojima je i član ljekarskog tima Kadiza koji je prvi reagovao i prišao navijaču kojem je bila potrebna pomoć. Doktor je otrčao na tribinu, iako mu je bila slomljena noga. To mu naravno nije bio izgovor da ne reaguje i bez razmišljanja je potrčao kako bi spasao život.

Navijači na tribinama su, kad su shvatili da je doktoru Kadiza noga u gipsu, gromoglasnim aplauzima pozdravili jednog od heroja utakmice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.