LA LIGA

Preokret na "Santjago Bernabeuu”

Majorka je prije ovog meča protiv Reala bila surova u duelima u kojima je prva stizala do vodstva

Vinisijus (lijevo) je preciznim udarcem donio preokret. Agencije

G. Š.

11.9.2022

Real Madrid je gubio na “Santjago Bernabeuu” od Majorke, ali je ipak uspio preokrenuti rezultat i stići do vrijedne pobjede. Svakoj seriji nekad dođe kraj. Osjetila je to na svojoj koži ekipa Majorke, koja je odigrala vrlo dobar meč u Madridu. Uspjela je i da povede, ali na kraju nije osvojila nijedan bod - Real je slavio sa 4:1. 

Majorka je prije ovog meča protiv Reala bila surova u duelima u kojima je prva stizala do vodstva. Prethodna 44 puta nije gubila takve mečeve, u tom periodu tim sa ostrva imao je čak 36 pobjeda i samo osam neriješenih rezultata...

Majorka je u Madridu povela golom Vedata Murićija u 35. minutu. Real je izjednačio “na vrijeme”, u trećem minutu nadoknade prvog poluvremena, poslije odlične asistencije Sebaljosa.

U drugom poluvremenu Majorka je šansu utakmice propustila u 65. minutu. Sančez je bio u odličnoj poziciji, ali je sa deset metara šutirao pored gola Tiba Kurtoe. Kazna je stigla vrlo brzo, samo sedam minuta kasnije, Modrić koji je u igru ušao u 59. minutu umjesto Azara, pokrenuo je akciju, dodao je do Rodriga, ovaj je ušao u sredinu i uposlio Vinisijusa, a Brazilac nije mnogo oklijevao. Preciznim udarcem donio je preokret - golman srbijanske reprezentacije Predrag Rajković bio je nemoćan. U finišu meča pobjedu su potvrdili Rodrigo i Rudiger, golovima u 89. i 90+3. minutu.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.