SERIJE A

Nezapamćena ludnica u Torinu, Milik je gubitnik kola: Zbog skidanja dresa dobio crveni karton, a gol mu na kraju poništen

Zaboravio je da je ranije već dobio žuti karton, no Poljak možda ne bi ni žalio toliko da na kraju VAR nije poništio gol

Milik: Zaradio suspenziju. Twitter

E. Ć.

12.9.2022

Fudbaleri Juventusa i Salernitane podijelili su bodove (2:2) u utakmici 6. kola italijanske Serije A. Gosti iz Salerna su bili veliki autsajder uoči susreta, ali su uspjeli iznenaditi "Bjankonere".

Imali su i 0:2, ali se Juventus vratio u igru. U sudijskom vremenu viđena je prava ludnica. Prvo je Leonardo Bonući (Bonucci) u 92. izjednačio na 2:2, penal mu je odbranio golman Salernitane, ali je kapiten "Stare dame" odbitak poslao u mrežu.

A onda u 94. minuti Huan Kvadrado (Juan Cuadrado) je izveo korner, a Arkadiuš Milik (Arkadiusz) postigao gol glavom. Poljski napadač je u proslavi pogotka skinuo dres. Zaboravio je da je ranije već dobio žuti karton, što je značilo isključenje. 

No, Poljak možda ne bi ni žalio toliko da na kraju VAR nije poništio gol Juventusa. Milik je tako postao definitivni gubitnik kola, a sudija Mateo Macenaro (Matteo) je, osim Miliku, pokazao još tri crvena kartona.

Dobili su ga igrač Salernitana Federiko Facio (Federico Facio), koji je zakuhao pored aut-linije, te Juventusovi igrač Kvadrado i trener Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri).

Pogledajte finiš utakmice u Torinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.