PARIZ

Netrpeljivost između Nejmara i Mbapea sve vidljivija

Svađa oko izvođenja jedanaesterca protiv Monpeljea prošlog mjeseca bila je najočitiji primjer neslaganja dvojice igrača

Mbape i Nejmar. Agencije

G. Š.

13.9.2022

Brazilac Nejmar (Neymar) i Kilijan Mbape (Kylian Mbappe) nisu i dalje u najboljim odnosima, tvrde francuski mediji. Iako dvojac zajednički igra za PSG još od 2017. godine netrpeljivost između dvije zvijezde posebno je izbila na vidjelo ove godine.


Zadržati harmoniju u svlačionici

Svađa oko izvođenja jedanaesterca protiv Monpeljea prošlog mjeseca bila je najočitiji primjer neslaganja dvojice igrača, a iako su se nakon toga strasti primirile, "Goal.com" tvrdi kako neslaganje nije iščeznulo. Mbape je tako nezadovoljan utjecajem kojeg Nejmar ima u svlačionici PSG-a, dok brazilski napadač smatra brzonogog Francuza sebičnim.

Prošle sedmice u utakmici Lige prvaka između PSG-a i Juventusa bila je vidljiva Nejmarova frustracija kada je u jednoj izglednoj gol situaciji Mbape radije pucao, nego dodao njemu loptu. Ipak, Nejmar je odlučan u namjeri da zadrži harmoniju u svlačionici, kako je nedavno povjerio svom bliskom prijatelju Serhiju Ramosu (Sergio), te ne želi rizikovati raskol javnim prozivanjem Mbapea.


Uvijek smo imali takav odnos

Izostanak ekipne kohezije jedan je od glavnih razloga, smatraju nogometni kritičari i analitičari, što PSG nije uspjevao doći do naslova u Ligi prvaka proteklih godina i Nejmar ne želi da to bude slučaj i ove godine.

Nejmar je na 8 golova i 6 asistencija u 7 kola francuskog prvenstva, dok je Mbappe postigao 7 golova u 6 odigranih ligaških utakmica.

A i sam Mbape nedavno je javno priznao uspone i padove u odnosu s Nejmarom.

- Ovo mi je šesta godina u ekipi sa Nejmarom. Uvijek smo imali takav odnos, temeljen na poštovanju, ponekad s toplijim i hladnijim trenucima. To je priroda našeg odnosa i jako ga poštujem kao igrača, rekao je Mbappe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.