OTVORENO

Zvjezdan Misimović o skandaloznoj odluci da igramo protiv Rusije, za "Avaz": Neki su to iskoristili u političke svrhe

Neki su se već izjasnili, neki su iskoristili priliku da tu temu iskoriste i politički. Javljaju se i oglašavaju neke osobe koji su uopšte nisu bitne, tako da uopšete ne bih pričao o tome, rekao je Miske

Zvjezdan Misimović: Fokus bih stavio samo na predstojeće utakmice protiv Crne Gore i Rumunije. Avaz

Piše: G. Šumar

14.9.2022

Zvjezdan Misimović, nekadašnji as naše reprezentacije, a sada savjetnik Izvršnog odbora Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovina, u razgovoru za portal "Avaza" prokomentarisao je aktuelnu situaciju u i oko našeg državnog tima, koji 23. septembra na zeničkom Bilinom polju protiv Crne Gore igra odlučujuću utakmicu Lige nacija – grupa B.

Utakmica protiv Crne Gore je veoma važna

Nažalost, slučaj oko zakazivanja prijateljske utakmice protiv Rusije (St. Peterburg - 19. novembar) zasjenio je jako bitnu utakmicu naših „Zmajeva“.

- Neki su se već izjasnili, neki su iskoristili priliku da tu temu iskoriste i u političke svrhe. Javljaju se i oglašavaju neke osobe koje uopšte nisu bitne, tako da uopšte ne bih pričao o tome. Fokus bih stavio samo na predstojeće utakmice protiv Crne Gore i Rumunije (26. septembar – Bukurešt, op.a.). To nam je sad najbitnije, a ovo ostalo trenutno nije važno, nimalo - rekao je Misimović.

Naš državni tim pobjedom protiv Crnogoraca osigurava prvo mjesto u Ligi nacija – grupe B, koje naredne godine donosi najviši rang – grupu A, ali i mjesto u drugom šeširu žrijeba za Euro 2024. godine (Frankfurt - 9. oktobar).

- Ulog je baš velik, prevelik. Ta prva septembarska utakmica je jako bitna, možda i najbitnija u zadnjih nekoliko godina. Zbog toga uopšte ne smijemo dozvoliti da gubimo energiju i snagu na neke teme koje trenutno nisu bitne - istakao je Miske.


Pun stadion

Analizirajući naš i crnogorski tim, nekadašnji as našeg državniog tima je naglasio da je optimista.

- Prvu utakmicu u Podgorici (1:1) odigrali smo jako dobro. Možda je to i naša najbolja utakmica u junskim terminima, ali nismo pobijedili. Crnogorci znaju biti nezgodni, posebno na strani. Mislim da ih još nismo ni pobijedili, ali pošto mi imamo kvalitet, igramo i pred domaćom publikom – nadam se da će stadion ponovo biti pun i dobra atmosfera što se tiče navijača, vjerujem da ćemo nastaviti sa našom igrom, kao što smo krenuli u junu, i doći do pobjede – rekao je Misimović.

Kompletan razgovor sa Zvjezdanom Misimovićem pročitajte u sutrašnjem printanom izdanju „Dnevnog avaza“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.