LIGA PRVAKA

Nejmar ponovo u središtu skandala: Nogomet postaje sve dosadniji

Sada pitam, je li to u redu? Ili je to totalni nedostatak poštovanja prema sportašu, istakao je Brazilac

Nejmar: Veliki nedostatak poštovanja. Agencije

G. Š.

15.9.2022

Brazilac Nejmar (Neymar) sinoć je u gostujućoj pobjedi (3:1) PSG-a u Haifi postigao treći gol, ali i dobio žuti karton zbog načina na koji ga je proslavio. Scena koja je izazvala velike proteste na terenu te snažne reakcije na društvenim mrežama.


Idemo dalje

Sudija Daniel Siebert bio je neumoljiv, uprkos protestima kompletne ekipe koja se okupila oko njega. Godinama Nejmar trese mreže, te uvijek ima neki svoj način proslave. U sudija u Haifi to je doživio kao provokaciju. Slavio je s ispruženim jezikom, te mahao prstima držeći ih na sljepoočnici. Nejmar je odmah nakon utakmice reagirao na svojim društvenim mrežama.

- Nogomet postaje sve dosadniji, napisao je u Instagramu, te istakao: 

- Još jedna pobjeda, svaka nam čast, idemo dalje. S druge strane - žuti karton. Ovakve stvari se samo meni događaju. Sljedeći put ću sudijama reći što ću učiniti pa da dobijem dozvolu.

Također je podijelio nekoliko tvitova.

- Sada pitam, je li to u redu? Ili je to totalni nedostatak poštovanja prema sportašu. Ovakve stvari se ne mogu dogoditi. Dobivam žuti karton jer ne radim ništa. Veliki nedostatak poštovanja.



Zamolio sam Nejmara da ostane miran

Trener PSG-a Kristof Galtijer (Christophe Galtier) je nakon meča izjavio: 

- Nisam imao objašnjenje za taj žuti karton, reagirao je zbunjeno i Galtijer na konferenciji za novinare, te dodao:

- Zamolio sam Nejmara da ostane vrlo miran, upravo je zabio vrlo važan gol za nas. Sudac je smatrao da je bilo malo pretjerano slavlje na golu. Ovo je vrlo teška odluka za mene, prenosi SN.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.