EVROPSKA LIGA

Zvezda nemoćna protiv Višćinog Trabzona

Nakon dva kola Zvezda je bez ijednog boda, Monako i Trabzon imaju po tri boda, a prvoplasirani Ferencvaroš ima 6

S. S.

15.9.2022

Zvezda nemoćna u Turskoj - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Crvena zvezda je poražena u Trabzonu od istoimenog turskog tima 2:1 u okviru drugog kola Evropske lige, ali ono što je još više zabrinjava gostujuću ekipu od poraza je očajna i bezidejna igra izabranika Miloša Milojevića.

Bivši bh. reprezentativac Edin Višća nije igrao za domaćina zbog povrede.

Velika šansa Zvezde kraje prvog poluvremena

Prvi gol je bio kombinacija ponajboljih pojedinaca u domaćem timu, Trezege se ušetao u šesnaesterac crveno-belih i centrirao na drugu stativu, gdje je iskusni Hamšik, neometan, glavom ubacio loptu u Borjanovu mrežu.

Drugi dio prvog poluvremena bio je najbolje što su Beograđani pokazali na ovom susretu. Dovoljno za jedini konkretan pokušaj Crvene zvezde, onaj Bukarija, ali je tada golman Čakir bio na visini zadatka i spriječio je izjednačenje.

U nastavku meča Milojević je na teren umjesto Srnića poslao Kataija, ali to nije donijelo nikakav boljitak u igri. U drugom poluvremenu Kangva dobija drugi žuti karton, a nekoliko minuta poslije Kanga se poigravao, što Trabzon iskorištava i time se zapečatila sudbina Zvezde.

U finišu smanjuju prednost

U finišu u kreaciji rezervista Zvezda smanjuje prednost. Nikolić je oteo loptu rivalu, razmijenio dupli pas sa Mustafom i potom preciznim udarcem savladao Čakira za nadu. Ali, u nadoknadi vremena rezultat je ostao nepromijenjen.

Nakon dva kola Zvezda je bez ijednog boda, Monako i Trabzon imaju po tri boda, a prvoplasirani Ferencvaroš ima 6.

U grupi F, danski Midtjylland je priredio iznenađenje i deklasirao Lazio rezultatom 5:1. Sheriff Tiraspol je u grupi E poražen od Manchester Uniteda sa 0:2.

U ostalim mečevima igranim u terminu od 18.45 sati postignuti su sljedeći rezultati: Feyenoord - Sturm Graz 6:0, Monaco - Ferencvaros 0:1, Olympiacos - Freiburg 0:3, Qarabag - Nantes 3:0, Real Sociedad - Omonia 2:1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.