LIGA NACIJA

Golman Crne Gore: Sposobni smo da pobijedimo u Zenici

Mijatović pun optimizma pred meč s BiH

Mijatović: Želimo da nastavimo gdje smo stali, iako nemamo imperativ. AGENCIJE

A. V.

20.9.2022

Fudbaleri Crne Gore pripremaju se za mečeve odluke u B diviziji Lige nacija protiv Bosne i Hercegovine (23. septembar) u Zenici i Finske (26. oktobar) u Podgorici.

Uoči mečeva koji slijede, BiH ima osam bodova, Crna Gora sedam, Finska četiri, a Rumunija tri boda. Prvo mjesto donosi plasman u diviziju A, koji garantuje baraž za plasman na Evropsko prvenstvo, bez obzira na epilog kvalifikacija koje slijede.

Crnogorski golman Milan Mijatović (35) uvjeren je kako njegova selekcija na kraju prva može proći kroz cilj.

- Kada napravite dobre rezultate, uvijek se s velikim optimizom čeka naredna akcija. Želimo da nastavimo gdje smo stali, iako nemamo imperativ. Sami smo stvorili ovakvu šansu, pokušat ćemo da je iskoristimo i već sada se plasiramo u baraž za Evropsko prvenstvo - rekao je Mijatović, pa nastavio:

- Bosna i Hercegovina je veoma dobra selekcija, s mnogo dobrih pojedinaca, ali mislim da smo u Podgorici pokazali da možemo da igramo sa njima i u gostima. Kako? Disciplinom, borbenošću, željom, kvalitetom…

Pitanja nije bilo potrebno postavljati, Mijatović je nastavio sa izlaganjem.

- Pritisak nam ne treba. Moramo da budemo fokusirani na teren, moramo da odigramo najbolje što možemo, da budemo disciplinovani, da damo sve od sebe. Vjerujem, kao i svi u timu, da u tom slučaju pozitivan rezultat neće izostati - dodao je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.