LIGA NACIJA

Šerbečić: Siguran sam da ćemo ostati na prvom mjestu

Otkad znam za sebe želio sam da budem dio naše najbolje reprezentacije

Besim Šerbečić. NSBiH

Piše: G. Š.

22.9.2022

Besim Šerbečić (24), defanzivac koji je prošao sve omladinske reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine, prvi put je dobio poziv u naš „A“ tim.


Ostvarenje sna

- Uvijek sam davao sve od sebe, naročito kad sam nastupao u dresu sa nacionalnim grbom u omladinskim selekcijama, rekao je Šerbečić, koji nije krio oduševljenje zbog poziva selektora Ivajla Peteva (Ivaylo):

- Otkad znam za sebe želio sam da budem dio naše najbolje reprezentacije. Dolazak na ovo okupljanje za mene je ostvarenje sna. Nije mi teško da se uklopim jer ima tu igrača sa kojim sam igrao i ranije. Svi su me prihvatili na najbolji način i sve je veoma pozitivno u našem kampu.

Šerbečić je pratio igre bh. tima u ovom ciklusu.

- Naravno da nisam propuštao utakmice koje je igrao naš tim. Igre i rezultati koje je ekipa ostvarila u ovom ciklusu UEFA Lige nacija su za svaku pohvalu i mogu da raduju sve one kojim je Bosna i Hercegovina u srcu. Naša reprezentacija ima kvalitet i siguran sam da ćemo ostati na prvom mjestu u grupi i nakon utakmica sa Crnom Gorom i Rumunijom. Na raspolaganju sam selektoru i ako dobijem minutažu u ovim susretima dat ću sve od sebe da svaku sekundu provedenu na terenu iskoristim na najbolji način. Ipak, naglašavam da je najbitnije da tim nastavi da ostvaruje dobre rezultate i da budemo prvi u grupi - istakao je defanzivac Alesunda.


Standardan sam u Alesundu

- Standardan sam u Alesundu i mogu biti zadovoljan svojim igrama. U ovom klubu sam dobio minutažu koja mi je potrebna i poziv u nacionalni tim je pokazatelj da moje igre nisu prošle nezapaženo. Na meni je dalje da radim i da se trudim da budem još bolji, a nadam se da će i moj tim ostvariti zadovoljavajuće rezultate i da ćemo napredovati na tabeli - zaključio je Šerbečić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.