LIGA NACIJA

Miralem Pjanić za "Avaz": Vjerujem da ćemo sutra riješiti sve dileme

Nedostaje nam puno važnih igrača, ali nema tu šta da se sada žalimo. Moramo naći najbolja rješenja s igračima koji su tu – selektor je zbog toga tu, rekao je naš as

Pjanić: Podrška s tribina nam je uvijek jako bitna. NSBiH

Piše: G. Šumar

22.9.2022

Na terenu zeničkog Bilinog polja, gdje naši „Zmajevi“ sutra navečer (20.45 sati) dočekuju crnogorske „Sokole“, (pre)veliki je ulog. Uoči posljednja dva kola B3 grupe Lige nacija naša reprezentacija je lider s bodom više od Crnogoraca, a prvo mjesto - osim plasiranja u viši rang (A grupu) gdje se nalaze najjače reprezentacije Evrope, donosi i polufinale plej-ofa za plasman na Evropsko prvenstvo 2024, ali i mjesto u drugom šeširu kvalifikacija za Euro 2024.


Odlučujući meč

- Svi znamo da nas protiv Crne Gore očekuje odlučujuća utakmica, gdje možemo riješiti sve dileme oko prvog mjesta, a to bi svima nama puno značilo, rekao je jedan od aduta naše reprezentacije Miralem Pjanić i dodao:

- Nadam se da ćemo sve završiti u petak (sutra - op. a.), ali svjesni smo da nas očekuje teška utakmica, jer su Crnogorci nezgodna reprezentacija. Nije lako igrati protiv njih, što se vidjelo i u junu u Podgorici (1:1). No, vjerujem da ćemo sve riješiti pred našom publikom.

Naš tim je bez Anela Ahmedhodžića, Radeta Krunića, Luke Menala... a Crnogorcima nedostaju Stefan Savić i Nikola Krstović. Kako vidite odnos snaga na terenu?

- Naravno, nedostaje nam puno važnih igrača, ali nema tu šta da se sada žalimo. Moramo naći najbolja rješenja s igračima koji su tu – selektor je zbog toga tu. Igramo protiv jedne dobre reprezentacije i bez obzira na sve, nadamo se da ćemo pobijediti. Naravno, svi igrači koji budu na terenu moraju dati sve od sebe.

Crnogorci su možda i opasniji u gostima, nego kad igraju kod kuće. Je li naš tim spreman da im na sve okolnosti koje donesi lopta odgovori na pravi način?

- Naravno, znamo dobro da je Crna Gora dobra ekipa i da je vrlo teško igrati protiv njih, jer dobro stoje na terenu. Očekujemo tešku utakmicu, ali se nadam da će nas naša publika već u petak „odnijeti“ do prvog mjesta.


Slučaj “Rusija”

Da li je zakazivanje prijateljske utakmice protiv Rusije (19. novembar – St. Peterburg), koje je opravdano podiglo buru negativnih komentara u bh. javnosti, pokvarilo atmosferu u taboru „Zmajeva“?

- Što se tiče Rusije, dosta se pričalo oko toga. Zna se moje mišljenje i na tome sam ostao (ne treba igrati tu utakmicu u ovim okolnostima... – op. a.). Međutim, trenutno nema potrebe da se previše o tome priča. Mi smo fokusirani na predstojeće utakmice Lige nacija, a sve drugo, vidjet ćemo šta će se desiti.

Vaša poruka našim navijačima glasi...

- Podrška s tribina nam je uvijek jako bitna. Nadam se da ćemo još jednu utakmicu odigrati dobro – junske utakmice su bile jako uspješne (Crna Gora 1:1, Finska 3:2), te da ćemo opet slaviti s našim navijačima – zaključio je Pjanić.

Dat ću sve od sebe

Jeste li zadovoljni Vašom formom, s obzirom na to da ste i ovoga ljeta promijenili sredinu.

- Spreman sam i zadovoljan formom. Za predstojeću utakmicu pripremam se kao i za sve ostale duele. Kao i uvijek, dat ću sve od sebe – istakao je veznjak emiratskog Šardža.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.