SAVEZ BRANI STRUČNI ŠTAB

Zvijezde odbile igrati za reprezentaciju Španije: Traže smjenu selektora

Savez neće dopustiti da igračice dovode u pitanje selektora i njegovo osoblje, jasna je poruka iz Fudbalskg saveza Španije

Horhe Vilda. Agencije

Er. B.

23.9.2022

Fudbalski savez Španije našao se u velikom problemu, nakon što je čak 15 igračica odbilo nastupati za reprezentaciju dok je vodi selektor Horhe Vilda (Jorge) i njegovi pomoćnici. Zvijezde španske reprezentacije traže njihovu smjenu, ali Savez je stao na njegovu stranu.

Među igračicama koje odbijaju igrati za reprezentaciju je i aktualna osvajačica Zlatne lopte i FIFA-ine nagrade za najbolju na svijetu Aleksija Puteljas (Alexia Putellas), a u štrajku su i fudbalerke Real Madrida. Reprezentativke Španije su u poruci istaknule da je njihovo emocionalno stanje, ali i njihovo zdravlje, narušeno i da neće igrati dok ne dođe do smjene.

- Savez neće dopustiti da igračice dovode u pitanje selektora i njegovo osoblje. Situacija je postala pitanje digniteta. O reprezentaciji se ne pregovara. Igračice koje su se povukle će se vratiti u reprezentaciju tek kad priznaju grešku i zatraže oprost. Ovo je situacija bez presedana u fudbalu u Španiji i svijetu, jasna je poruka iz Fudbalskg saveza Španije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.