SELEKTOR BIH

Petev nakon utakmice: Ponosan sam na igrače, hvala i navijačima na ovakvoj podršci

Dogovor je bio s Pjanićem i Bešićem da igraju dok mogu, pa da ću ih zamijeniti. Znali smo koliko je bitna utakmica i svim snagama smo branili prednost, naveo je

Petev: Sretni smo zbog pobjede. NSBiH

E. Ć.

23.9.2022

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je veliku pobjedu u okviru 5. kola Lige nacija protiv Crne Gore (1:0). "Zmajevi" su ovom pobjedom ovjerili prvo mjesto u svojoj grupi, te tako kolo prije kraja izborili plasman u A diviziju, a imaju i baraž za Evropsko prvenstvo.

Nakon utakmice selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) je kazao kako je očekivao tešku utakmicu, ali da su igrači uradili sve da dođu do pobjede.

- Ja sam na press konferenciji rekao da će biti teška utakmica, da je Crna Gora jaka reprezentacija s nekoliko iskusnih igrača. Znali smo da neće biti lako. Svaka čast momcima za ovo što su uradili. Mi smo kolo prije na prvom mjestu, izborili smo baraž i još jednom im čestitam. Želim da pozdravim i sve navijače koji su došli i dali podršku igračima, to je najbitnije. Sretni smo - kazao je Petev.

Nadovezao se na izmjene. 

Dogovor je bio s Pjanićem i Bešićem da igraju dok mogu, pa da ću ih zamijeniti. Znali smo koliko je bitna utakmica i svim snagama smo branili prednost. Rezultat je tu - rekao je Petev.

Najavio je da će za tri dana protiv Rumunije mijenjati sastav, jer je taj susret za naš tim revijalnog karaktera. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.