PRESRETAN NAKON TRIJUMFA

Saničanin: Hvala navijačima, držali su nas čitavu utakmicu

Na kraju je eto bilo malo tenzija, ali to su takve utakmice i gdje tako mora da bude, kazao je on

Piše: G. Š.

23.9.2022

Reprezentacija Bosne i Hercegovine i teoretski je osigurala prvo mjesto svoje grupe u Ligi nacija nakon što je pobijedila Crnu Goru u Zenici sa 1:0.

"Zmajevi" su u prvom poluvremenu bili bolji rival, došli i do vodstva preko Ermedina Demirovića, da bi u drugom dijelu prepustili inicijativu gostima. Odbrana je bila pod velikim pritiskom, ali je uspjela odoljeti naletima gostujućeg tima. 

Jedan od defanzivaca večeras Siniša Saničanin bio je presretan nakon pobjede, a posebno se zahvalio navijačima koji su bili velika podrška fudbalerima kroz čitavu utakmicu. 

- Pa šta da kažem, možete svi pretpostaviti kakvi su utisci. Malo sam promukao, to ćete mi oprostiti, pošto smo gore malo pjevali i slavili, što smo i zaslužili večeras pred ovim predivnim ambijentom.

Hvala stvarno navijačima, držali su nas čitavu utakmicu i eto došli smo do pobjede. Na kraju je eto bilo malo tenzija, ali to su takve utakmice i gdje tako mora da bude. Mogu da kažem da smo svi sretni i zadovoljni. Osigurali smo i teoretski prvo mjesto, mnogo nam ovo znači - rekao je Saničanin.

Upitan da li će se ovogodišnja Liga nacija završiti pobjedom za BiH, odgovorio je:

- Pa ako Bog da, zašto da ne? Igrat ćemo sada rasterećeno, ali opet kažem mi smo svoj cilj odradili koji smo postavili otpočetka. Ova utakmica nam dođe, ne relaksirajuća, nego da svi uživamo u njoj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.