FK SARAJEVO

Bordo tim u reprezentativnoj pauzi: Musa čeka kontrolni pregled, Salčin ponovo trenira s ekipom

Sarajevo u petak gostuje Tuzla Cityju u Srebreniku

Može li bordo tim u nastavku sezone popraviti dojam. FK Sarajevo

Piše: G. Š.

24.9.2022

Igrački kadar kluba s Koševa ponovo se polako popunjava, tako da bi nastavak sezone, kako očekuju u sarajevskoj Titovoj 38b, ali i armija navijača, trebao biti uspješniji od prvih 11 kola.


Igrački kadar

Veznjak Daniel Avramovski (27) je konačno ušao u puni trenažni proces, što je sigurno ohrabrujuće za šefa stručnog štaba Sarajeva Feđu Dudića, a s ekipom je počeo trenirati i oporavljeni veznjak Đani Salčin (22), koji po potrebi može igrati i na boku.

S druge strane, desni bočni Musa Muhamed (Muhammed - 25) će individualno trenirati do ponedjeljka, kada će uraditi kontrolni pregled od kojeg će zavisiti hoće li se odmah priključiti trenažnom procesu s ekipom.

Svi ostali fudbaleri bordo tima su u stroju, s tim što su dvojica prvotimaca – golman Muhamed Šahinović i Tarik Ramić, na okupljanju naše mlade reprezentacije, a trojica u mladoj selekciji U-21 – Enedin Mulalić, Irfan Ramić i Haris Ališah.



Prilika za revanš

Bordo tim u predstojećem kolu gostuje u Srebreniku (petak – 30. septembar, 15 sati), gdje će se pokušati revanširati Tuzla Cityju za jedan od najtežih „domaćih“ poraza u historiji (1:5).

Trener Dudić na toj utakmici neće moći računati na dva kartonirana igrača – ofanzivca Dala Varešanovića i veznjaka Franu Ćirjaka, te dva povrijeđena fudbalera - stopera Marina Aničića i veznjaka Muhameda Buljubašića.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.