LIGA NACIJA

Jakosne grupe za žrijeb kvalifikacija Eura 2024. trenutno izgledaju ovako

Prva jakosna grupa: Nizozemska, Portugal, Mađarska, Hrvatska, Belgija, Danska, Španija, Italija, Švicarska, Francuska

Za nas je najvažnije da su "Zmajevi" osvajanjem prvog mjesta u grupi B3 Lige nacija osigurali mjesto u drugom šeširu. NSBiH

Piše: G. Š.

25.9.2022

Približava se kraj trećeg izdanja Lige nacija. Ostalo je još da se odigra jedno kolo i sve smo bliži žrijebu za naredno Evropsko prvenstvo, koje će se igrati u Njemačkoj 2024. godine. Ovako trenutno izgledaju šeširi za žrijeb u Frankfurtu, koji je na programu 9. oktobra.


Trenutne jakosne grupe

Prva jakosna grupa: Nizozemska, Portugal, Mađarska, Hrvatska, Belgija, Danska, Španija, Italija, Švicarska, Francuska.

Druga jakosna grupa: Poljska, Austrija, Češka, Engleska, Vels, Izrael, BiH, Škotska, Norveška, Srbija.

Treća jakosna grupa: Ukrajina, Island, Crna Gora, Slovenija, Republika Irska, Finska, Albanija, Rumunija, Švedska, Armenija.

Četvrta jakosna grupa: Turska, Gruzija, Kazahstan, Grčka, Luksemburg, Sjeverna Makedonija, Azerbejdžan, Kosovo, Bugarska, Slovačka.

Peta jakosna grupa: Sjeverna Irska, Farska Ostrva, Kipar, Belorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija, Letonija, Moldavija, Malta.

Šesta jakosna grupa: Andora, San Marino i Lihtenštajn.


Po dvije prvoplasirane selekcije iz svih 10 grupa idu na Euro 2024

Mogu stvari još se može promijeniti u posljednjim utakmicama Lige nacija koje su na programu početkom sljedeće sedmice. No, za nas je najvažnije da su "Zmajevi" osvajanjem prvog mjesta u grupi B3 osigurali mjesto u drugom šeširu.

Reprezentacije će biti podijeljene u 10 kvalifikacionih grupa Eura 2024. Sedam grupa sa po pet timova, te tri grupe sa po šest selekcija. Direktan plasman će izboriti po dvije prvoplasirane selekcije iz svake grupe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.