SLUČAJ NSBIH

Ugovor između fudbalskih saveza BiH i Rusije još nije potpisan

Ako se ne odigra utakmica sa BiH, Rusi su spremni dogovoriti zamjensku utakmicu

Er. B.

"Zmajevi" ne žele putovati u Rusiju

Foto: NSBiH


Sinoć novinar ruskog sportskog dnevnika „Sport Express“ Maksim Alanazarov plasirao vijest da je poziv za mobilizaciju za rat u Ukrajini dobilo nekoliko zaposlenika Fudbalskog saveza Rusije (RFU), uključujući službenog advokata, fizioterapeuta, te nekoliko osoba zaduženih za organizaciju utakmica.

S druge strane, za pomenuti medij govorio je vršilac dužnosti glavnog tajnika RFU Maksim Mitrofanov (Maxim) koji se između ostalog osvrnuo i na odigravanje zakazane prijateljske utakmice između Rusije i BiH.

Na pitanje novinara kakva je situacija sa tom utakmicom, Mitrofanov je odgovorio da čisto formalno ugovor nije potpisan, da postoji izvjestan dogovor sa kolegama iz Fudbalskog saveza BiH, ali kako shvata da su pod pritiskom. Također, izjavio je da ima informaciju da će bh. savez konačnu odluku donijeti 10. oktobra, a s obzirom na činjenicu da u novembru reprezentacija Rusije mora odigrati dvije utakmice, ako se ne odigra  utakmica sa BiH, spremni su dogovoriti zamjensku utakmicu. 

Ukoliko Izvršni odbor NSBiH, ipak, donese odluku da se igra sporna utakmica, Mitrofanov je izjavio da bi već 11. oktobra potpisali ugovor sa bh. savezom.

Inače, stav "Zmajeva" je poznat - ne žele putovati u Rusiju...

NA VRH

Podijeli članak na