KRUZER KATEGORIJA

Iron Puki se 8. oktobra bori za evropsku WBA titulu

Ovo je najbolji protivnik s kojim sam se do sada u karijeri borio, i po statistici "BoxReca", ali i svim drugim parametrima, rekao je bh. profesionalni bokser

Iron Puki. Avaz

Piše: G. Š.

25.9.2022

Bosanskohercegovački profesionalni bokser Edin Puhalo, alias Iron Puki, 8. oktobra u Berlinu borit će se protiv Ukrajinca Romana Golovaščenka za evropsku titulu u elitnoj svjetskoj diviziji WBA u kruzer kategoriji. 


Glavna borba večeri

Almin Kuc i njegova promoterska kuća "Kuc Boxpromotion" je organizator velikog bokserskog eventa na kojem će naš bokser biti glavna borba večeri. 

Protivnik Golovaščenko je bivši IBO interkontinentalni prvak i IBF prvak Evrope, a čak dva puta se borio za svjetskog prvaka u WBA i IBO organizacijama.

Podsjetimo, naš bokser je u aprilu fantastičnim nokautom u trećoj rundi osvojio IBO evropsku titulu upravo u Berlinu, a sada ima priliku objediniti dvije evropske titulu u jednoj godini, što je malo kome u Evropi pošlo za rukom.


Najbolji protivnik

- Ovo je najbolji protivnik s kojim sam se do sada u karijeri borio, i po statistici "BoxReca", ali i svim drugim parametrima. U isto vrijeme ovo je za mene veliki izazov i borba koja mi može donijeti ulazak na listu top 10-15 izazivača u WBA asocijaciji. Moram napomenuti da je WBA treća evropska titula koju ću pokušati osvojiti, a prije nje sam osvojio WBO i IBO titule. Trenutno sam u završnoj sparing fazi priprema i nadam se da ću uz pomoć dragog Boga što spremniji dočekati meč u Berlinu. Radio sam naporno cijelu godinu i nadam se pobjedi. Želio bih se zahvaliti svim sponzorima i prijateljima koji su mi pomogli u toku priprema, kao i ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo za veliku podršku, poručio je popularni Puki.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.