AMSTERDAM

Zvijezdi Ajaksa zapaljen automobil: Ljubomora ili djelo mafije

Priliku da oživi karijeru mu je pružio Ajaks koji ga u januaru može otkupiti za dva miliona eura, ali fudbal izgleda nije izvor njegovih problema

Er. B.

Mohamed Ihataren

Foto: Agencije


Jedan od najvećih svjetskih fudbalskih talenata, 20-godišnji Nizozemac Mohamed Ihataren (Ihattaren) našao se u ozbiljnim problemima, nakon što je prošle godine potpisao za Juventus. Imao je dosta psihičkih problema, pa je nepunih godinu kasnije pobjegao iz Italije.

Sukob zbog djevojke

Priliku da oživi karijeru mu je pružio Ajaks koji ga u januaru može otkupiti za dva miliona eura, ali fudbal izgleda nije izvor njegovih problema. Mladi se fudbaler izgleda našao u problemima s nizozemskom mafijom. Sukob s njima je nastao zbog njegove veze s djevojkom iz sumnjive porodice, a ubrzo su mu počele stizati i prijetnje. 

U klubu su mu poručili da ne dolazi na treninge i utakmice dok ne riješi situaciju, a u sve se uključila i policija.

Istragom su otkrivene sumnjive osobe koje se motaju oko Mohamedovog doma i porodice, a navodno su bili i u automobilu koji je od kluba dobio na korištenje. Sada mu je stigla i nova poruka i to nedvosmislena. Njegov 180.000 eura vrijedan Porsche Panamera je zapaljen, a policija je to povezala s mafijom. 

Materijalne stvari lako nadoknadive

Vatra je, osim Porschea, zahvatila i BMW 3 u vlasništvu njegovog brata, a policija analizira snimke nadzornih kamera kako bi vidjela što se dogodilo. Dok policija sumnja na mafiju, mladi fudbaler tvrdi kako je motiv ljubomora.

- Ovo je bilo iz ljubomore. Srećom pa su materijalne stvari lako nadoknadive, poručio je Ihataren.

Više o temi Mohamed Ihattaren

NA VRH

Podijeli članak na