BH. REPREZENTATIVAC

Amar Dedić kandidat za igrača mjeseca u Salzburgu, i vi možete glasati

Sterling, Leao, Ernandez, protivnici su najvećeg kalibra s kojim se sreo i koji ga nisu iznenadila, navode iz Salzburga

Dedić: Oduševio navijače bh. reprezentacije protiv Crne Gore. NSBiH

E. Ć.

27.9.2022

Amar Dedić pravo je osvježenje u fudbalskoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine. Navijači su bili oduševljeni nakon njegove partije protiv Crne Gore u okviru 5. kola Lige nacija. 

Uvjereni su da se reprezentacija "namirila" s Dedićem na poziciji desnog beka. Inače, na njegove dobre partije navikli su u njegovom Salzburgu, pa je naš reprezentativac jedan od kandidata za igrača mjeseca u austrijskom prvaku.

- Rahim Sterling (Raheem), Rafael Leao, Teo Ernandez (Theo Hernandez), protivnici su najvećeg kalibra s kojima se Amar Dedić suočio u septembru. Međutim, našeg bosanskohercegovačkog desnog beka imena njegovih protivnika nisu iznenadila. Dvadesetogodišnjak je nastupio na najvišem nivou i nije dozvolio da išta pođe po zlu na beku. Dedić se također redovno uključivao u ofanzivnu igru ​​i čak je dao doprinos u Bundesligi protiv Rieda - napisali su iz Salzburga za Dedića.

Osim "Zmaja" kandidati za igrača mjeseca u Salzburgu su Noah Okafor, Nikolas Kapaldo (Nicholas Capaldo) i Strahinja Pavlović.

I vi možete glasati za Dedića OVDJE.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.