PRVA ZVIJEZDA TIMA

Da li će biti starter na Mundijalu: Ronaldo na udaru kritika navijača i medija u Portugalu

Portugalska "A Bola" još je nakon pobjede nad Češkom (4:0), objavila naslovni tekst "Manje Ronalda, više Portugala"

Ronaldo: Podbacio protiv Španije. Twitter

E. Ć.

28.9.2022

Fudbaleri Portugala jučer su na domaćem terenu izgubili od Španije (1:0) i tako su ostali bez završnice Lige nacija. Na udaru kritika našao se kapiten tima Kristijano Ronaldo (Cristiano).

Brojni navijači na društvenim mrežama navode kako Ronaldo čak ne bi trebao biti starter na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Kataru. Ronaldo nije u formi, a i u Mančester junajtedu trenutno nije u prvom planu kod trenera Erika Ten Haga. 

Protiv Španije je imao nekoliko loših poteza, a na kraju susreta je ponovo bacio kapitensku traku. Portugalska "A Bola" još je nakon pobjede nad Češkom (4:0), objavila naslovni tekst "Manje Ronalda, više Portugala".

Nakon Španije su uslijedile sve veće kritike. 


Naslovnica portugalske "A Bole". Screenshot

Podsjetimo, Kristijano Ronaldo je za reprezentaciju Portugala odigrao 191 utakmicu i postigao je nevjerovatnih 117 golova, po čemu je rekorder, ne samo svoje reprezentacije, već u historiji fudbala. 

Vidjet ćemo da li će Fernando Santos poslušati navijače i Ronalda staviti na klupu. Inače, Portugalci su na Svjetskom prvenstvu smješteni u grupu H zajedno sa selekcijama Gane, Urugvaja i Južne Koreje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.