NOVI UGOVOR

PSG ponudio Mesiju da ostane u Parizu do 38. godine

Ovakve uslove Leo vjerovatno ne bi mogao da dobije ni u jednom drugom klubu. U Barsi svakako ne...

Mesi i Kelaifi. Arhiva

G. Š.

30.9.2022

Nepunih sedam dana nakon što je "Mundo Deportivo" objavio kako čelnici Barcelone počinju da rade na formuli po kojoj će pokušati da privole Lionela Mesija (Messi - 35) da se vrati na Nou Kamp i tu završi karijeru, isti španski list prenosi informaciju "Kadene SER" i daje joj na značaju plasiravši je kao glavnu vijest na svom sajtu: Pari Sen Žermen ponudio novi ugovor Mesiju!


Najbolji uslovi

Informacija možda nije u potpunosti nova, o ovoj mogućnosti već se govorilo prije dva mjeseca - s tim da je tada "Marca" objavila kako je Leo poručio Naseru Al Kelaifiju (Khelaifi) da je sve razgovore o toj temi najbolje ostaviti za prve dane nove godine. Međutim, sada su objavljeni i neki detalji.

Očigledno uplašeni zbog onoga što sprema predsjednik Barse Đoan Laporta (Joan), na Parku prinčeva su ideje i namjere počeli da pretvaraju u konkretnu akciju. Kako navodi isti izvor, Luis Kampos nema ništa protiv da saradnja sa Mesijem bude produžena i to ne kako je prvobitno planirano, do juna 2024. godine, već do ljeta 2025.

I za to je PSG spreman da se isprsi po aktuelnim uslovima, što će reći da bi Argentinac i dalje zarađivao oko 35.000.000 eura - neto, na godišnjem nivou. Doduše, ta druga godina bila bi opciona i zavisila bi od dogovora obje strane, ali bez obzira na to jasno da ovakve uslove Leo vjerovatno ne bi mogao da dobije ni u jednom drugom klubu.

U Barsi svakako ne...

Triling MNM

Mesi je sa Parizom, podsjetimo, dogovorio dvogodišnju saradnju u ljeto 2021. godine. Bilo je riječi kako je tom prilikom ubačena klauzula o dodatnoj sezoni, ali imajući u vidu sve što se posljednjih mjeseci piše, nije isključeno da Leo možda već idućeg ljeta postane sloboda igrač.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena u prvoj sezoni u Gradu svjetlosti proživljavao je teške trenutke prilagođavanja. Nije blistao, njegove brojke bile su daleko ispod postavljenih standarda (11 golova i 15 asistencija u svim takmičenjima), ali u tekućoj sezoni djeluje da stvari dolaze na svoje mjesto. Posebno kada je u pitanju saradnja sa Nejmarom (Neymar) i Kilijanom Mbapeom (Kylian Mbappe). Leo je već postigao šest i namjestio još osam pogodaka na uvodnih 11 mečeva.

U Parizu vjeruju da vrijeme trilinga MNM (Mbape, Nejmar, Mesi) tek dolazi...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.