NOVI PORAZ SARAJEVA

Dudić: Sigurno da je to zabrinjavajuće

Ne zabijemo i onda kad igrači Tuzla Cityja traže da se lopta izbaci, odigra se akcija do kraja, mi ostanemo smušeni i primimo gol

Čataković i Dudić. Arhiva

Piše: G. Š.

30.9.2022

Fudbaleri Sarajeva ponovo su razočarali armiju navijača, više zbog rezultata, nego igre u Srebreniku, gdje je bordo tim zasluženo poražen od Tuzla Cityja (1:0). Gol odluke postigao je rezervista i nekadašnja nada kluba s Koševa Semir Smajlagić u 55. minuti, s tim da je mladi golman Sarajeva Muhamed Šahinović u 63. minuti odbranio penal Petaru Mišiću.

To je nedopustivo

Sarajevo već četiri utakmica zaredom ne zna za pobjedu - po dva poraza i remija...

- Sigurno da je to zabrinjavajuće, rekao je šef stručnog štaba Sarajeva Feđa Dudić i dodao:

- Nakon onakvog početka prvenstva to je nedopustivo. Bili smo konkretniji i bolji protivnik u Srebreniku, sve do gola Tuzla Cityja. Ne zabijemo i onda kad igrači Tuzla Cityja traže da se lopta izbaci, odigra se akcija do kraja, mi ostanemo smušeni i primimo gol. Poklonili smo im i jedanaesterac (Vlatko Drobarov – op.a.), a ni on nas nije razbudio. Čestitam Tuzla Cityju.



Borac naredni protivnik

U narednom kolu Sarajevo u Zenici dočekuje banjalučki Borca.

- Trebamo prvo malo odmoriti i vidjeti, pa ćemo onda početi razmišljati o Borcu. Nismo ni u Srebreniku igrala dvojica igrača (Frane Čirjak i Dal Varešanović). Ipak, fudbaleri koji dobiju šansu trebaju malo više pokazati, dodao je razočarani Dudić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.