OGLASILI SE SAOPĆENJEM

Udruženje sportskih novinara BiH osudilo prijetnje Vice Zeljkovića

Prijetnja tužbom, zapravo, poruka je ostalim medijima da se ne usuđuju pisati kritički, navode iz Udruženja sportskih novinara BiH

E. Ć.

Zeljković: Jučer najavio tužbe

Foto: NSBiH


Udruženje sportskih novinara u BiH se oglasilo nakon što je predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković jučer najavio tužbu, između ostalih, i protiv sportskih medija, u ovom slučaju Sport1.ba.

- Razumijemo da se g. Zeljković pronalazi u tekstovima koji analiziraju njegov rad, ali prijetnja tužbom ne može se shvatiti ni prihvatiti. To se može okarakterisati isključivo kao pritisak na medije. Prijetnja tužbom, zapravo, poruka je ostalim medijima da se ne usuđuju pisati kritički.

Sportski novinari Bosne i Hercegovine pozivaju sve kolege na profesionalnu solidarnost u ovakvim situacijama. Tako ćemo, onima koji vrše pritiske, pokazati da svoje ambicije ne mogu ostvarivati na taj način - navodi se u saopćenju.

Podsjetimo, Zeljković je putem svoje Facebook stranice najavio tužbe, zbog, kako navodi, lažnih tvrdnji o njemu.

- Zbog učestalih medijskih napada kojima se u kontinuitetu iznose lažne tvrdnje na štetu moga ugleda i moje ličnosti, te odgovornih funkcija koje obavljam, moj pravni tim će podnijeti tužbu za klevetu protiv tzv. blogera Slobodana Vaskovića, portala Gerila Info, portala Sport 1 Oslobođenje, kao i protiv drugih medija koji učestvuju u ovoj medijskoj hajci, zbog koje trpi moja porodica i zbog koje smo moja porodica i ja i dalje izloženi direktnim prijetnjama po život, a zbog čega je protiv više lica, koja su od ranije poznata bezbjednosnim agencijama po izvršenju krivičnih djela, već podignuta optužnica.

Očigledno je da rezultati koje postižem kao predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske i Fudbalskog saveza BiH, ne odgovaraju određenim interesnim grupama - napisao je Zeljković.

Više o temi Vico Zeljković

NA VRH

Podijeli članak na