GRADSKI DERBI

Roj Kin: Mančester junajted, o moj Bože, kao da je utakmica prevelika za njih

Ovakva igra, koja nema svijetlog trenutka, sigurno ne odgovara Mančester junajtedu, rekao je nekadašnji as Junajteda

Roj Kin. Arhiva

Piše: G. Š.

2.10.2022

Nekadašnji as Mančester junajteda Roj Kin (Roy Keane) bio je razočaran igrom svog bivšeg kluba u gostujućem porazu od Mančester sitija (6:3), te je dok je gradski derbi još trajao, posebno prozvao Eriksena (Christian Eriksen) i Maktomineja (Scott McTominay). Junajtedov vezni red je uvijek iznova tokom svih 90 minuta bio preotvoren i puštao "Građane" da prelako dolaze u šanse da budu opasni po gol Davida de Hee (Gea).

- Ovakva igra, koja nema svijetlog trenutka, sigurno ne odgovara Mančester junajtedu. Eriksen u ovim situacijama mora reagirati, mora napraviti faul, žrtvovati se - faulirao ga je prekasno. Maktominej i Eriksen su povučeni posvuda - rekao je Kin.

Također, prokomentarisao je i ostatak ekipe, ali i priznao trenutnu nadmoć ljutih rivala.

- Sjajna dodavanja Halanda, briljantan Foden. Apsolutno je briljantan. Mančester junajted, o moj Bože, kao da je utakmica prevelika za njih. Ne mogu vjerovati što gledam. Možda nedostatak vjere. Pohvalili smo ih na početku utakmice, bilo je upitnika zbog izostanka Sitija, ali i previše propusta Junajteda. Na kraju rezultat to ne pokazuje, ali moglo je biti puno gore - zaključio je Kin.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.