MANČESTER JUNAJTED

Ten Hag: Sutra ću pokazati timu kako smo mogli da budemo u prednosti nad Sitijem

Kada se ne boriš, kao što mi nismo, onda ćeš imati problem protiv Mančester sitija, rekao je trener Junajteda

Erik ten Hag. Manchester United

G. Š.

2.10.2022

Mančester junajted danas je u gradskom derbiju dotakao "novo dno" (3:6). Taman se stekao utisak da je Erik ten Hag složio kockice, a onda mu je Pep Gvardiola sa svojom kaznenom ekspedicijom očitao lekciju. Mogli su "Građani" i ubjedljivije da posrame gradskog rivala, na kraju su se i opustili, pa su "Crveni đavoli" uspjeli u nekoj mjeri ublažiti poraz - 3:6. Mada im je to slaba utjeha.


Ovo je drugačija utakmica

Nizozemski stručnjak je već preživeo jedan debakl ove sezone, poraz od Brentforda od 0:4. Poslije novog je napravio poređenje i istakao da se njegova ekipa nije borila.

- Kada se ne boriš, kao što mi nismo, onda ćeš imati problem protiv Mančester sitija. Ovo je drugačija utakmica u odnosu na Brentford jer tada nismo trčali. Danas smo željeli, ali nismo dovoljno vjerovali. Mentalno ima sličnosti, ali je ipak drugačija utakmica. Nismo se držali principa i pravila ponovo, analizira Ten Hag.

Smatra i dalje da je njegova ekipa mogla do daleko boljeg rezultata.

- Sutra ću pokazati timu kako smo mogli da budemo u prednosti. Kod prvog gola smo osvojili loptu, mogli da napravimo priliku, ali smo je prodali. To je neprihvatljivo. Iznenađen sam što nismo odigrali kako umijemo. Video sam drugačiji tim, duh i nismo djelovali ubjedljivo. Morat ću da pričam sa igračima i otkrijem zbog čega je to tako - istakao je Nizozemac.


Ronaldo na klupi

Upitan je i zašto nije u igru uveo Kristijana Ronalda, odgovorio je:

- Djelom zbog poštovanja prema njegovoj karijeri, rekao je Ten Hag.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.