IGUAIN IDE U PENZIJU

Uz mnogo suza i emocija: Danas je objavljen kraj jedne velike karijere

Stiglo je vrijeme da kažem fudbalu zbogom, poručio je Argentinac koji će završiti igračku karijeru po okončanju sezone u MLS-u

Iguain: Inter Majami blizu doigravanja u MLS-u. Screenshot

E. Ć.

3.10.2022

Gonzalo Iguain (Higuain) objavio je danas da će po okončanju MLS sezone završiti igračku karijeru. Bivši reprezentativac Argentine je od 2020. član Inter Majamija, a danas je uz mnogo emocija obznanio svoju odluku.

- Stiglo je vrijeme da kažem fudbalu zbogom - rekao je Iguain kroz suze na presici na kojoj su bili svi njegovi saigrači, prijatelji i porodica. 

Inače, njegov Inter Majami trenutno je blizu doigravanja u MLS-u i do kraja tog dijela takmičenja ostale su još dvije utakmice.

Iguain je imao zaista bogatu karijeru koju je započeo u River Plateu, a onda je uslijedio dolazak u Real Madrid. Nakon toga je igrao još za Napoli, Juventus, Milan, Čelzi, nakon čega je stigao u MLS i redove Intera iz Majamija. Za reprezentaciju Argentine je skupio 75 nastupa, a postigao je 31 gol.

Argentinca su naročito voljeli u Napulju, ali je nakon tri godine odlučio napustiti klub i otići u redove rivalskog Juventusa s kojim je sezonu poslije stigao do željenog trofeja prvaka Italije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.