USPJEŠNI PREGOVORI

Zaniolo sa Romom dogovorio novi ugovor: Ide u vrh platnog spiska Rimljana

U Romi su shvatili da ne smiju da se kockaju i previše oklijevaju, te da će biti u problemu ako dozvoli da igrač na kojem bi u budućnosti mogli lijepo da se opari, uđe u posljednju godinu ugovora

Nikolo Zaniolo. romapress.net

G. Š.

4.10.2022

Turbulentnom odnosu Nikola Zaniola i Rome je izgleda došao kraj. Prošlog ljeta 23-godišnjak se našao na transfer listi, a "Vučica" je tada još bila mirna jer je Italijan bio vezan ugovorom do 2024. godine. Supertalentovani Italijan tražio je u međuvremenu povećanje plate - želio je da ima primanja kao i Lorenco Pelegrini, odnosno u vrh platnog spiska rimskog kluba, i kako javljaju mediji na Apeninima želje će mu se konačno ostvariti.



Dogovoreni

U Romi su shvatili da ne smiju da se kockaju i previše oklijevaju, te da će biti u problemu ako dozvoli da igrač na kojem bi u budućnosti mogli lijepo da se opari, uđe u posljednju godinu ugovora. Zato je i sportski direktor Tijago Pinto prošle sedmice sastančio sa Zaniolovim agentom Klaudijom Vigorelijem i maltene utanačio uslove novog ugovora. 

Na trenutnih 2.500.000 eura, Zaniolo će dogurati do 4.000.000 koje bi mogao dodatno da uveća na konto individualnih i timskih bonusa. Isti novac u osnovi ima Pelegrini, toliko zarađuju i Tami Ejbraham, odnosno Paulo Dibala kojem ispunjenje bonusa garantuje 6.000.000 godišnje.

Ljetos je Zaniolo zagolicao maštu Milana i Juventusa, ali nijedan od italijanskih velikana nije bio spreman da plati preko 50.000.000 eura kako bi se domogao talentovanog ofanzivca. 

Otkupna klauzula

U novi ugovor bit će ubačena i otkupna klauzula visine između 50.000.000 i 60.000.000 eura, što je novac koji bi evropski velikani realno mogli i bili spremni da izdvoje ukoliko Italijan eksplodira ove sezone. To bi svakako moglo da se dogodi ukoliko ga zaobiđu povrede sa kojima muku muči od starta karijere.

Ove sezone je već propustio četiri od osam utakmica zbog povrede ramena i još čeka na prvi konkretak učinak.  Za sada nema, ni gola, ni asistencije u Seriji A. Prošle takmičarske godine na ukupno 38 mečeva u italijanskoj eliti i Ligi konferencije upisao je sedam pogodaka i osam asistencija, a njegov gol odlučio je pobjednika u finalu evropske C produkcije protiv Fejenorda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.