TUŽNO SJEĆANJE

Obilježena godišnjica ubistva navijača Sarajeva: Istina za Vedrana

Delegacija kluba s Koševa i navijači FK Sarajevo jučer su posjetili grob pokojnog Puljića

Piše: G. Š.

4.10.2022

Položeno cvijeće i odata počast Vedranu Puljiću - Avaz
Položeno cvijeće i odata počast Vedranu Puljiću - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Nedjelja, 4. oktobar 2009. godine, zauvijek će ostati upisana kao najcrnji dan u historiji FK Sarajevo.


Godine prolaze

Tog dana se na stadionu Pecara trebao odigrati meč 9. kola Premijer lige BiH između Širokog Brijega i Sarajeva. Nažalost, u neredima koji su izbili prije početka utakmice, došlo je do upotrebe vatrenog oružja, a tom prilikom ranjeno je nekoliko navijača Sarajeva, dok je za 24-godišnjeg Vedrana Puljića jedan metak, nažalost, bio presudan...

Tim povodom delegacija kluba s Koševa i navijači FK Sarajevo danas su posjetili grob pokojnog Vedrana na sarajevskom groblju Bare.


- Godine prolaze, a Vedranova porodica, ali i svi navijači Sarajeva, i dalje bezuspješno čekaju na pravdu, jer Vedranov ubica nikada nije otkriven i procesuiran, konstatira Bordo vremeplov.

Po pokojnom Vedranu se danas zove sjeverna tribina Olimpijskog stadiona „Asim Ferhatović Hase“, gdje su na utakmicama smješteni najvjerniji navijači FK Sarajevo - Horde zla. Upravo su oni, Vedranovi drugovi s tribine, jedini garant da njegovo ime nikada neće pasti u zaborav.


Prst prema nebu

„Horde zla“ će i dalje u 24. minuti svake utakmice dizati prst prema nebu i pjesmom se prisjetiti svog ubijenog druga, tražeći samo jednu stvar, onu koja iz godine u godinu izgleda kao da nikad neće biti pronađena.

- Istina za Vedrana.

To je poruka koju su i danas s Bara poslali svi članovi bordo porodice...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.