TEŽAK PORAZ NIZOZEMACA

Rapsodija Napolija u Amsterdamu: Ajaks prvi put primio šest golova na svom terenu, utakmicu će pamtiti i Tadić

U drugom susretu grupe Liverpul bio bolji od Rendžersa

Nevjerovatna pobjeda Napolija. AP

E. Ć.

4.10.2022

Nevjerovatna pobjeda Napolija - Avaz
Nevjerovatna pobjeda Napolija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Napoli igra u sjajnoj formi. Dobre partije u italijanskom prvenstvu prenijeli su i na Ligu prvaka, gdje su nakon prve tri utakmice stopostotni i to u grupi A sa Liverpulom, Ajaksom i Rendžersom. 

Napoli je večeras kao gost sa čak 6:1 pobijedio Ajaks nakon preokreta. "Kopljanici" su poveli u 9. minuti nakon gola Mohameda Kudusa, a onda je Napoli do poluvremena postigao tri gola. Poravnao je Đakomo Raspadori (Giacomo) u 18., a Đovani Di Lorenco (Giovanni Di Lorenzo) u 33. donio preokret. Veliku pobjedu svog tima u posljednjim trenucima prvog poluvremena najavio je Pjotr Zjelinski.

Gdje je Napoli završio u prvom, nastavio je u drugom poluvremenu. U 47. minuti ponovo je pogodio Raspadori, a u 63. za 5:1 strijelac je bio otkriće ove sezone Kviča Kvaratškelija (Kvicha Kvaratshkhelia). Dodatni problem za Ajaks bilo je isključenje kapitena Dušana Tadića u 73. minuti.

Zanimljivo, to je bio prvi crveni karton u karijeri za reprezentativca Srbije. Do kraja utakmice pogodio je i Đovani Simeone (Giovanni) i zapečatio sudbinu Ajaksa, koji je prvi put u historiji na svom terenu primio šest golova.


Inače, u okviru ove grupe Liverpul je kao domaćin savladao Rendžers sa 2:0 golovima Trent Aleksander-Arnolda (Alexander) u 7. minuti i Mohameda Salaha koji je u 53. bio siguran egzekutor najstrožije kazne.


Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.